Zelmer ZVC764CT – Păreri și preț – cel mai bun aspirator Zelmer

Zelmer ZVC764CT este cel mai bun aspirator ca și raport calitate-preț din gama Zelmer și după ce l-am pus pentru prima dată la treabă în toată casa vă pot spune că nu aș mai reveni la aspiratorul clasic.

Marca Zelmer a luat ființă în Polonia iar ulterior a fost cumpărată de grupul nemțesc BSH Home Appliances care deține și mărcile Bosch, respectiv Siemens.

Întâi de toate iată pe scurt principalele motive pentru care am ales modelul Zelmer ZVC764CT iar apoi o să vă explic în detaliu:
– filtrare prin apă
– spală suprafețe (tapițerii, covoare, gresie, etc.) și aspiră lichide
– perie turbo ce adună eficient scamele de pe covor
– motor cu capacitate de 1900W ce oferă fiabilitate și putere mare de aspirație
– garanția de 4 ani și încrederea în brand

Zelmer ZVC764CT Turbo Aquawelt Pro

Zelmer ZVC764CT – Vezi aici prețul la eMAG

Filtrarea prin apă duce curățenia la un alt nivel întrucât tot praful va fi captat în recipientul cu apă. La aspiratoarele obișnuite cu sac/recipient colector o parte din praf este împins pe la evacuare înapoi în cameră.

Aspiratorul cu filtrare prin apă Zelmer ZVC764CT este cea mai bună soluție pentru persoanele cu alergii dar și pentru cei care doresc o curățenie deplină și un aer proaspăt. După preferințe puteți să adăugați în apă căteva picături de parfum sau ulei esențial.

Spre deosebire de multe aspiratoare ce oferă doar filtrare prin apă, Zelmer ZVC764CT are și funcție de spălare pentru covoare, tapițerie mașină, canapele, gresie, etc ceea ce duce la o curățenie deplină cu un minim de efort.

Ca și design, Zelmer ZVC764CT este destul de robust față de un aspirator clasic, aceasta având următoarele dimeniuni:
– lungime 49,2 cm
– lățime 34,8 cm
– înâlțime 35,7 cm
– greutate 8,7 kg

Cu toate acestea aspiratorul este destul de ușor de manipulat chiar și cu apă în el, în sensul că îl putem trage ușor după noi de cordonul flexibil. Aș putea spune că singurul inconvenient este depozitarea acestuia, în sensul că este mult mai înalt decât aspiratorul obișnuit și vine cu o mulțime de accesorii.

Pe consola centrală avem căteva butoane ale căror acțiune este ușor de intuit. Butonul din spate de pe consola roșie deschide trapa unde se află bazinul pentru spălare și bazinul colector.
prezentare Zelmer ZVC764CT

Cele mai bune oferte:
Zelmer ZVC764CT la ALTEX
Zelmer ZVC764CT la eMAG

Butonul mare din stânga este pentru pornit/oprit, iar cel din dreapta pentru retractarea cablului după ce am terminat de aspirat. Cablul aspiratorului are 7 m astfel că pus în priza din hol am reușit să aspir în ambele camere fără a fi nevoie să schimb priza.

Sub butonul pentru pornit/oprit avem butonul ce pune în funcțiune pompa pentru spălare. Aspiratorul are 5 trepte de putere ce pot fi selectate de la butoanele + –

Pe treaptă maximă seamănă cu un avion la zgomot întrucât motorul are o putere de 1900W. Puterea mare a motorului este un avantaj deoarece rezistă la sesiuni prelungite de curățenie fără să-l suprasolicităm așa cum se întâmplă la majoritatea aspiratoarelor casnice.

Vechiul aspirator de 1600W se încinta foarte tare după doar 10 minute de utilizare și mirosea a plastic, în timp ce Zelmer ZVC764CT este doar puțin cald. Pentru parchet și gresie am testat treptele de putere 2-3 și aspiră foarte bine, iar covoare am folosit treapta maximă și peria turbo.

Zelmer ZVC764CT vine cu tub telescopic, furtun flexibil, kit pentru spălare cu furtun și două capete pentru diferite suprafețe, perie turbo pentru covoare, perie obișnuită, perie specială pentru parchet, capăt alb special pentru aspirat patul/canapeaua și mai avem 3 capete pentru spații înguste (le găsiți în compartimentul lateral de la aspirator).
accesorii Zelmer ZVC764CT

Cele mai bune oferte:
Zelmer ZVC764CT la ALTEX
Zelmer ZVC764CT la eMAG

De asemenea în cutie veți mai găsi un set de soluții dintre care 100 ml este detergent pentru spălare și 100 ml antispumant. Mai jos vă explic cum se folosesc.
detergenti Zelmer ZVC764CT
Cel mai interesant accesoriu este peria turbo, ce reprezintă o perie rotativă pusă în mișcare de fluxul de aer și strânge scamele de pe covoare fără a depune efort.

Peria turbo este excelentă mai ales dacă aveți animale de companie, întrucât curăță părul de pe covoare cu un minim de efort. Rezultatul după ce am aspirat (fără funcția de spălare) un covor de 2 m x 3 m cu Zelmer ZVC764CT pe treapta maximă de putere și peria turbo, îl vedeți în imaginea de mai jos.
test Zelmer ZVC764CT
De precizat că înainte cu o săptămână am dat cu un aspirator clasic și perie obișnuită și se pare că nu am reușit să curăț toate scamele de pe covorul cel nou. Așa cum se poate observa, lateralele recipientului sunt curate, tot praful fiind filtrat în apă.

La final am constatat că părul foarte lung se înfășoară pe rotorul periei însă acesta are un canal pe mijloc și puteți folosi o foarfecă, un cutter sau chiar o agrafă ca să tăiați sau să desprindeți părul de pe perie.

Ca să folosiți aspirarea cu filtrare prin apă nu este deloc greu, singura grijă va fi să umpleți găleata cu apă până la semnul 1,3-1,5 litri. Etapele sunt următoarele:

1. apăsați butonul de pe consola roșie pentru a deschide trapa sub care se află găleata
2. în găleata veți găsi un sistem de filtrare cu sac pe care probabil nu îl veți folosi niciodată astfel că depozitați-l undeva
3. montați grilajul în găleată folosind ambele mâini și asigurați-vă că este prins bine pe canal. Dacă nu îl montați bine s-ar putea să împrăștie praful prin găleată.
4. umpleți găleata cu apă până la semnul de 1,5 litri. Ideea este ca nivelul apei să acopere conducta din acel grilaj, astfel încât praful să fie filtrat prin apă
4. trageți capacul în jos până se aude click iar aspiratorul e gata de pus la treabă

Conectarea furtunului flexibil, a tubului și a periilor se face la fel ca la orice aspirator. Dacă doriți să folosiți funcția de spălare (covoare, tapițerii, gresie, etc.), pregătirea aspiratorul se face aproximativ la fel, doar că în după ce puneți apă în găleată până la semnul de 1,5 litri este nevoie să adăugați antispumant.

Rezervorul unde se pune apă și detergent se găsește tot sub consola roșie și devine accesibil după ce ridicați găleata. La final după ce terminați de aspirat este recomandat să spălați toate accesoriile utilizate și apoi să le lăsați la uscat înainte de a le depozita.
bazin Zelmer ZVC764CT
Zelmer ZVC764CT se găsește la ofertă cu un preț de aproximativ 800 lei, iar dacă nu dispuneți de acest buget sau nu aveți nevoie neapărat de funcția de spălare puteți să vă orientați către variante mai accesibile, iar o soluție ar fi aspiratorul despre care am discutat recent aici.

În concluzie după ce l-am folosit, Zelmer ZVC764CT Turbo Aquawelt Pro este un ajutor de nădejde în orice gospodărie, iar dacă nu vă incomodează faptul că este puțin mai mare decât un aspirator obișnuit, cumpărați-l cu încredere.

9.9 Total Score
Zelmer ZVC764CT Turbo Aquawelt Pro - un aspirator casnic de nota 10!

Zelmer ZVC764CT Turbo Aquawelt Pro este un aspirator excelent pentru acasă fapt pentru care vi-l recomand cu toată încrederea, iar dacă îl găsiți la reducere nu ezitați să-l cumpărați.

Putere de aspirare
10
Filtrare praf
10
Funcții
10
Zgomot
9.5
Preț
10
5 Comments
  1. Detin acest produs.Este genial si pot spune ca merita toti bani.

    • Așa este! Îl folosesc de un an și se comportă impecabil. Am spălat și tapițeria la mașină. Într-adevăr este ceva mai greu și mai mare decât majoritatea aspiratoarelor dar și puterea este pe măsură.

  2. Am si eu acest aspirator, insa are o problema. Cand aspir cu el isi reduce din putere, consecutiv uneori. Cu orice perie, chiar si la filtrarea cu apa. L-am folosit doar de 2 ori. Care ar fi problema?

  3. Apreciez descrierile produsului dar cand am vrut sa copiez numele aspiratorului pt a-l cauta in online pt a-l cumpara am vazut ca nu dai voie sa se copieze textul. Este pacat sa nu lasi oamenii sa copieze textul mai ales ca un programator poate face asta oricum (intrin developer tools in browser si poti copia oricum), deci cine chiar ar vrea sa-ti fure munca oricum o poate face dar utilizatorul obisnuit are experienta mai putin placuta.

Leave a reply

one × 5 =

Shopping cart