Sfaturi utile televizoare ieftine

Din punctul meu de vedere cel mai ieftin televizor este acela care se potrivește necesităților personale, se încadrează în bugetul pe care îl alocați, și dacă se ivește vreo ofertă cu atât mai bine. Iată câteva sfaturi care pe mine întotdeauna m-au ajutat să iau decizia cea mai bună:

1. Stabilirea bugetului. Acesta este primul pas și de cele mai multe ori este cel mai simplu pentru că fiecare știe de câți bani poate să dispună maxim pentru noul model de televizor. Îl consider cel mai important pas pentru că majoritatea magazinelor online au sortări pe intervale de prețuri.

Astfel chiar daca bugetul meu nu este unul bătut în cuie măcar știu un minim și un maxim pe care îl selectez încât să-mi afișeze doar televizoarele cuprinse în intervalul meu de preț.

2. Stabilirea utilitătii televizorului. Spre exemplu într-o bucătărie mai mică nu am nevoie de un televizor cu ecran mai mare de 80 cm, și poate nici de funcții smart sau în niciun caz 3D. În schimb pentru dormitor sau living poate fi util un Smart TV pentru a intra pe internet cu doar un click stând în pat/pe canapea, sau să-l pot folosi ca și ecran extern pentru PC/Laptop, telefon și consola de jocuri folosind Wi-Fi.

3. Parcurgând primii doi pași, voi alege 1-2 modele de la brandurile consacrate ca și calitatea imaginii (ex. Sony, Samsung, Panasonic, Philips) și încep să caut informații și păreri despre fiecare model. Ca să restrâng și mai tare lista, dacă doresc un Smart TV atunci voi căuta detalii despre sistemele de operare și mă voi hotărî asupra TV-urilor cu un anumit sistem de operare (ex. Android, WebOS, Tizen, Opera TV).

Sistemul de operare influentează major modul de rulare al aplicațiilor, browsingul, accesul la cele mai utile aplicații și jocuri. Personal aș alege un televizor cu Android gândindu-mă la suportul pe termen lung.

Dacă acum 1-2 ani Sony folosea Opera TV pentru Smart TV-uri, acum la noile televizoare deja folosește Android TV, iar asta mă duce cu gândul ca și suportul (update-urile) se va axa pe Android, renuntând treptat în a mai furniza update-uri pentru televizoarele cu Opera TV.

4. Întotdeauna cumpăr de pe internet întrucât legea este de partea consumatorilor care cumpara la distanță, astfel că produsul se poate returna in termen de 14 zile calendaristice din momentul primirii coletului. Datorită faptului că magazinul eMAG oferă o perioadă de 30 zile drept de retur, aleg tot timpul să cumpăr de la ei.

În plus de asta nu am întalnit niciun client nemultumit care să nu fi fost despăgubit. Dacă dorești să faci retur in perioada de 30 zile nu trebuie să trebuie să dai explicații și nici nu ești amânat cu returnarea banilor, în schimb despre alte magazine nu toți au cuvinte de laudă.

De asemenea aveți dreptul să deschideti coletul în prezența agentului de la curier spre a verifica integritatea produsului și chiar vă incurajez să faceți acest lucru, iar apoi aveți suficient timp în cele 30 zile să testați produsul putând să-l returnați dacă nu vă satisface.

Cele mai frecvente defecte de fabricație pot apărea fie la ecran, ca de exemplu câțiva pixeli morți, fie la carcasă unde se îmbină cele 4 laturi, ori ecranul să nu fie perfect lipit de una din laturle de plastic. La televizorul meu am observat că la o latură ecranul nu este perfect lipit, atunci când am șters ecranul de praf.

Pentru asta vă recomand să folosiți un kit de curatare care conține soluție specială și lavetă din microfibră. Chiar și-așa eu am ales să nu fac retur pentru că nu este un defect vizibil, se simte doar când dau cu laveta pe marginea respectivă, așadar nu îmi afectează cu nimic calitatea vizionării.

Update: De curând am scris un articol în care am selectat cele mai ieftine televizoare sortate pe diferite categorii.

Ne-am bucura să aflăm părerea ta despre acest produs

Leave a reply

1 + 10 =

Shopping cart