Samsung AR12KSFPEWQNZE aparat de aer condiționat A+ cu funcție multiple, la reducere

Samsung AR12KSFPEWQNZE este un aparat de aer condiționat modern cu funcție de răcire rapidă și filtrare eficientă a aerului. Puterea de 12000 BTU îl recomandă pentru un living de dimensiuni medii sau un dormitor de până la 35 mp.

Aparatul este capabil să facă față și la suprafețe mai mari, doar că nu mai oferă același consum redus de energie datorită faptului că va trebui să meargă mai mult timp la capacitate maximă până ce se ajunge la temperatura setată.

Modelul AR12KSFPEWQNZE de la Samsung este de tip inverter digital și face parte din clasa energetică de răcire A+. Nu trebuie să vă faceți griji că nu este A++, deoarece aparatul consumă doar 1130W pentru răcire, cu doar 70W mai mult decât un aparat A++ tot de la Samsung.
Samsung AR12KSFPEWQNZE

Samsung AR12KSFPEWQNZE – Vezi aici prețul actual

Consumul de energie la încălzie este cu 200W mai mare decât un aparat modelul imediat superior de la Samsung. Dacă plănuiți să folosiți aparatul și la încălzirea spațiului s-ar putea să merite achiziționarea unui aparat mai scump de clasă A++.

Design:

Samsung AR12KSFPEWQNZE are un design inovativ, adoptat de mai toți producătorii pentru aparatele moderne, și anume admisia în partea de sus, ce permite un flux mai bun de aer cu minim de zgomot. Din design lipsește însă afișajul LCD, acesta fiind disponibil doar pe telecomanda aparatului.

Unitatea exterioară este puțin mai mică cu câțiva centimetri decât la alte aparate având dimensiunile 820 x 285 x 215 și greutatea de doar 22,5 kg. La unitatea interioară dimensiunea este de 660 x 475 x 242 și greutatea 8,2 kg.

Filtrare aer:

Samsung AR12KSFPEWQNZE are un filtru full HD (High Density) care datorită densitații sporite, oprește chiar și cele mai mici impurități, asigurând un aer curat și proaspăt. Mai mult decât atât filtrul are un înveliș antibacterian, fiind eficient nu doar împotriva prafului ci și a bacteriilor și vurișilor din aer ce ar putea crea probleme respiratorii.
filtru Samsung AR12KSFPEWQNZE
Filtrul Full HD este foarte practic, putând fi spălat cu apă ori de câte ori va fi nevoie. Pentru a menține aerul cât mai curat, este recomandat ca să-l spălați o dată la două săptămâni, sau mai des dacă stați într-o zonă cu mult praf.

Funcții:

Turbo Cooling – având funcția Turbo Cooling nu mai trebuie să vă stresați cu programarea aparatului să pornească la o numită oră, ci porniți aparatul în modul Turbo Cooling pentru a ajunge rapid la temperatura setată, după care puteți selecta modul economic doar pentru a menține temperatura dorită.

Consum zero în stand-by – Samsung AR12KSFPEWQNZE nu consumă nimic atunci când este oprit, astfel că nu mai trebuie să vă faceți griji dacă uitați aparatul în priza o perioadă mai lungă de timp.
consum Samsung AR12KSFPEWQNZE
Dezumidificare – Dacă aveți probleme cu umiditatea, aparatul are și funcție dedicată pentru dezumidificare ce elimină rapid excesul de umiditate din locuință. În felul acesta nu mai este nevoie să investiți într-un aparat dedicat pentru eliminarea umidității care de regulă costă cât o treime din valoarea acestui aparat de aer condiționat.

Auto curățare – Este o funcție a aparatelor moderne care dacă ne gândim la problemele aparatelor mai vechi, poate este cea mai importantă dintre toate. O parte din umiditatea evacuată rămâne în unitatea interioară și ar putea duce la formarea bacteriilor și mucegaiurilor. Funcția auto curățare folosește ventilația spre a usca componentele aparatului și le menține mereu uscate.

Single user mode – Această funcție este utilă atunci când în cameră se află o singură persoană și astfel aparatul va merge pe un mod optim cu consum redus de energie concentrându-se pe confortul persoanei din încăpere fără a grăbi forța răcirea rapidă.

Kit de instalare – Aparatul nu are inclus kitul de instalare inclus în preț, acesta având un preț accesibil și îl puteți achiziționa la pachet cu serviciul de montaj pe care îl găsiți aici.

Concluzii:

Punând în calcul fiecare aspect ajungem la concluzia că Samsung AR12KSFPEWQNZE merită toți banii. N-aș putea spune că este cel mai bun aparat din gama sa, pentru că acum mai toate aparatele de aer condiționat oferă aceste funcții iar până la urmă decizia finală va fi dată de preferința unui anumit brand, respectiv design.

8.1 Total Score
Samsung AR12KSFPEWQNZE - preț cam mare

Pentru prețul actual de 2000 lei, Samsung AR12KSFPEWQNZE nu este cea mai inspirată soluție. Aș putea spune că este un preț cam mare pentru un aparat de aer condiționat din clasa energetică de răcire A+.

Design
8
Funcții
8
Consum
8.5
Preț
8
Ne-am bucura să aflăm părerea ta despre acest produs

Leave a reply

twenty − seventeen =