Lenovo Miix 300-10 laptop 2 în 1 la preț foarte mic

Lenovo Miix 300-10 este unul dintre cele mai ieftine laptopuri 2 în 1 datorită reducerilor mari de preț din ultima perioadă. Sistemele 2 în 1 au devenit foarte populare datorită faptului că sunt foarte practice putând fi utile atât pentru muncă de birou cât și pentru divertisment în timpul liber.

Un astfel de device este mai degrabă o tabletă ce oferă posibilitatea conectării unei tastaturi printr-un sistem inteligent de prindere. Deci nu vă așteptați la performanțe asemănătoare cu cele ale unui laptop, device-ul fiind optimizat pentru portabilitate sporită.

Pentru început, cel mai important lucru de precizat este că device-ul permite doar două moduri de folosire: laptop, sau tabletă prin desprinderea tastaturii. Nu există și mod stand, care să permită atașarea tabletei în poziție invers, ci tableta se poate atașa doar cu fața către tastatură.
Lenovo Miix 300-10

Lenovo Miix 300-10 – Vezi aici prețul actual

Design:

Lenovo Miix 300-10 este realizat în totalitate din plastic cu o calitate destul de bună pentru prețul oferit. Designul este puțin mai robust decât al unei simple tablete, fără tastatură cântărind 615 g, iar cu tastatură 1,175 kg.

Cu toate că tastele sunt confortabile la scris, mărimea destul de mică a tastaturii poate crea uneori dificultăți dar la un moment dat ne putem obișnui aspectul său.

Display:

Ecranul este un multi-touch screen în 5 puncte, cu tehnologie IPS, de mărime 10,1 inci și rezoluția 1280 x 800. Faptul că regăsim tehnologia IPS este un lucru extrem de pozitiv pentru un astfel de device întrucât vom avea o vizibilitate foarte bună chiar și în condiții de lumină puternică.

Procesor:

Procesorul lui Lenovo Miix 300-10 este Intel Atom Quad-Core, model Z3735F, specific tabletelor, fără răcire activă (cooler). Acesta a fost lansat pe la începutul anului 2014 și are o frecvență de bază la 1330 MHz controlată dinamic până la 1830 MHz în funcție de sarcinile pe care le rulăm.

Consumul energetic este extrem de scăzut, ceea ce înseamnă o autonomie foarte bună, iar așa cum putem vedea din testele efectuate de site-ul cpuboss.com performanța este asemănătoare cu a unui laptop cu procesor Celeron.
performanta Lenovo Miix 300-10consum Lenovo Miix 300-10

Placa video:

Placa video se rezumă la un procesor grafic integrat din familia Intel HD Graphics și asigură performanțe mobile sporite și autonomie prelungită. Referindu-ne la jocuri, putem să jucăm în condiții foarte bune aproape orice joc optimizat pentru tabletă, mai puțin jocurile foarte noi de PC ce necesită plăci video dedicate cu performanțe foarte mari.

Memorie:

Ca și tabletele, Lenovo Miix 300-10 are RAM-ul integrat, și ne oferă o capacitate de 2 GB DDR3 la frecvența de 1333 MHz. Chiar dacă este puțin comparativ cu un PC, așa cum v-am spus, acest gadget nu este altceva decât o tabletă cu tastatura, iar sistemul de operare și aplicațiile sunt optimizate pentru tabletă, rulând fără probleme, fără lag chiar și cu 2 GB RAM.

Stocare:

Capacitatea de stocare ne este oferită de o memorie eMMC cu capacitatea de 64 GB din care o parte sunt ocupați de către sistemul de operare și aplicațiile esențiale. Cu puțină îndemânare mai puteți elibera din spațiu prin ștergerea punctelor de restore și dezactivarea acestui serviciu și hibernarea dacă cumva este activă.

Pe laterala tabletei găsiți și slot de microSD pentru a mări capacitatea de stocare cu încă 64 GB atunci când considerați că este necesar.

Multimedia și porturi:

Lenovo Miix 300-10 are două difuzoare de câte 1W iar dacă acestea nu sunt suficiente puteți conecta o pereche de căști prin minijack sau căști fără fir prin bluetooth. Bineînțeles există și microfon integrat, cât și două camere web, cea frontală de 2 MP, și cea de pe spate de 5 MP.

Pe partea de tabletă avem 1 micro HDMI, o ieșire audio de tip minijack și 1 microUSB, iar pe laterala tastaturii avem două porturi USB 2.0. Pentru conectarea la internet există și modul Wi-Fi integrat 802.11 b/g/n cât și Bluetooth versiunea 4.0.
tableta Lenovo Miix 300-10porturi Lenovo Miix 300-10

Lenovo Miix 300-10 – Vezi aici prețul actual

Acumulator și autonomie:

Sistemul dispune de un acumulator de tip Li-Polimer 2 celule, destul de fiabil și cu autonomie destul de mare, care pentru browsing poate să ducă chiar și 7 ore de utilizare, iar pentru jocuri și filme autonomia este undeva la 3-4 ore. Recomandat când vă uitați la filme sau rulați jocuri și nu folisiți conexiunea la net să puneți tableta în modul airplane mode pentru a prelungi autonomia.

Acumulatorul se poate încărca atât prin portul miniUSB ca orice tabletă, cât și prin portul dedicat, folosind încărcătorul din pachet. Dacă folosiți încărcătorul din pachet iar bateria este încărcată, tableta va funcționa ca și un laptop consumând curentul de la priză, fără a mai trece prin acumulator.

Sistem de operare:

Sistemul de operare instalat pe Lenovo Miix 300-10 este Windows 10 versiunea pentru tablete, identic cu cel pentru PC-uri doar că este mai bine optimizat, funcționând mai bine chiar și cu resurse mai puține și oferind o autonomie foarte bună.

Atenție când faceți update-urile să aveți tableta încărcată sau să atașați încărcătorul astfel încât să nu se închidă înainte de finalizarea instalării altfel puteți să afectați sistemul de operare.

Concluzie:

Având în vedere prețul extrem de redus la care se vinde în ultima perioadă, Lenovo Miix 300-10 este cu siguranță cea mai bună soluție din gama device-urile 2 în 1. Promoția actuală se găsește AICI.

8.8 Total Score
Lenovo Miix 300-10 merită toți banii

Lenovo Miix 300-10 este unul dintre puținele sisteme 2 în 1 ce excelează la toate capitolele. Dacă îl găsiți la reducere nu stați pe gânduri și cumpărați-l. Produsele bune care mai au și reducere se cumpără foarte repede și s-ar putea să nu-l mai găsiți în stoc.

Design
9
Performanță
8
Dotări
9
Preț
9
Ne-am bucura să aflăm părerea ta despre acest produs

Leave a reply

3 × 3 =