Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Best value

HP 250 G6 – laptop premium cu preț accesibil

HP 250 G6 este un laptop excelent pentru cei caută performanță și finisaje de calitate, însă dacă sunteți pasionați de jocuri vă recomand un laptop cu placă video dedicată.

De ceva timp am evitat să mai scriu despre laptopuri întrucât nu m-a atras nimic în mod deosebit modelele lansate în ultima perioadă.

Prin specificațiile tehnice, designul reușit și un preț foarte bun, HP 250 G6 poate scoate pe oricine din monotonie. În continuare voi detalia fiecare element în parte spre a vă putea decide dacă HP 250 G6 este laptopul de care aveți nevoie.

În continuare am căutat ofertele de la cele mai de încredere magazine și vi le prezint mai jos:

HP 250 G6 la evoMAG

La evoMAG am găsit cel mai bun preț la momentul redactării recenziei


HP 250 G6 la PcGarage

La PcGarage găsiți ofertă destul de bună


Cum am găsit acest laptop și l-am ales ”câștigător”?

În primul rând m-am gândit la performanțe puțin peste medie, nu de top deoarece am vrut un laptop ca să fie accesibil și ca urmare am restrâns selecția la laptopurile cu procesor Core i5 și neapărat să aibă SSD. Vedeți aici ce a rezultat în urma selecției.

Din această selecție am căutat laptopul cu cele mai multe dotări și cu designul cel mai reușit, astfel că laptopul HP 250 G6 a ieșit câștigător.

Design:

De-a lungul timpului am constatat că multe laptopuri cu preț sub 3000 lei vin cu un design mediocru, cu foarte puține îmbunătățiri față de modelele de acum câțiva ani.
HP 250 G6
Din start m-a atras HP 250 G6 pentru că iese puțin din tiparele astea de laptop clasic, iese cu designul din sfera prețului de 3000 lei în sensul că pare mult mai scump.

Fac pariu că nu mai găsiți laptop mai subțire de 25 mm și să cântărească mai puțin de 2 Kg. Sau ca să ridic puțin pariul, cu siguranță nu veți găsi care să aibă și specificații tehnice mai bune.

Așadar ca să fie clar, HP 250 G6 vine cu o greutate de 1,86 kg și grosime 23,8 mm iar asta în condițiile în care include și unitate optică DVD-RW. Dacă ar fi renunțat la unitatea optică așa cum vedem la multe laptopuri, ar fi scăzut și mai mult din greutate.

Trecem rapid peste detaliile care au legătură cu design-ul pentru că există ca acestea să nu fie un factor important în decizia fiecăruia.

Display:

HP 250 G6 ne pune la dispoziție un display Full HD și suprafața Anti-Glare (anti-lucioasă) iar acesta este cu siguranță un element premium. Vă sfătuiesc să nu cumpărați un laptop care nu oferă aceste specificații deoarece la sesiuni lungi de lucru, un ecran de slabă calitate vă obosește ochii.

Anti-Glare este o suprafață mată ce are rolul de a respinge lumina și astfel nu se mai reflectă în monitor spre a vă afecta vizibilitatea.

Performanțe:

Așa cum am spus la începutul articolului, am ales selectat laptopurile cu procesor Core i5, deoarece oferă un raport performanțe-preț foarte echilibrat.
HP 250 G6 este dotat cu modelul de procesor 7200U, ce face parte din a șaptea generație (penultima) de Core i5 de la Intel.

HP 250 G6 la cel.ro

La cel.ro am găsit cel mai bun preț la momentul redactării recenziei


HP 250 G6 la eMAG

eMAG are unele dintre cele mai bune oferte


HP 250 G6 la PcGarage

La PcGarage găsiți ofertă destul de bună


Procesorul a fost lansat pe piață la finalul anului 2016 și are o frecvență de bază la 2,5 GHz cu capacitate de Turbo Boost până la 3,1 GHz ceea ce înseamnă că își va ajusta automat frecvența în funcție de necesitațile pe moment ale utilizatorului.

Asta înseamnă că frecvența urcă când sunt deschise aplicații multiple, respectiv frecvență ma mică dacă nu rulăm aplicații grele și avem nevoie de autonomie mai mare).

Așa cum putem vedea din testele de specialitate din imaginea de mai jos, procesorul 7200U aduce performanțe superioare pe partea grafică, raportat la procesorul din generația a 6-a și anume 6200U.
HP 250 G6 performanta
Modelul procesorului grafic integrat este Intel HD Graphics 620 și oferă un foarte bun raport performanță-autonomie, ceea ce pentru munca de birou este excepțional.

În ceea ce privește divertismentul multimedia, performanța grafică este suficientă cât să vizualizăm clipuri sau filme UltraHD 4K și să rulăm chiar și jocuri mai noi dar cu cerințe mai mici, spre exemplu Fifa 2016, Dirt 4 2017, Team Fortress 2017, Farming Simulator 2016, GTA 5, Dota 2 Reborn, World of Warships și altele.

Ca și memorie de acces (RAM), HP 250 G6 ne pune la dispoziție un slot RAM în care este instalat un modul de 8 GB DDR4 la frecvența 2133 MHz. Este mai mult decât suficient pentru a putea rula mai multe aplicații în paralel. Cu 8 GB de RAM puteți deschide chiar și 30 ferestre de browser fără grija de a bloca sistemul.

Un alt punct forte al lui HP 250 G6 este capacitatea de stocare de tip SSD (256 GB) deoarece majoritatea laptopurilor vin cu hard disk clasic iar diferența de performanță dintre cele două soluții de stocare este enormă.

De asemenea, față de alte laptopuri din aceeași categorie de preț, HP 250 G6 ne oferă cele mai noi standarde pentru conectarea la internet: Gigabit prin fir și 802.11 ac pentru wireless.

Concluzie:

Ca și concluzie, HP 250 G6 este laptopul ideal, pe care îl văd pe biroul oricărui pasionat de tehnologie, poate fi chiar și un laptop pentru business.

9 Scor total
HP 250 G6 laptop performant la preț accesibil

HP 250 G6 este un laptop excelent pentru pasionații de tehnologie care ocazional pot să ruleze și câte un joc mai nou.

Design
9
Performanță
8.5
Dotări
9
Preț
10
Ne-am bucura să aflăm părerea ta despre acest produs

Lasă un comentariu

twenty − 10 =