Cel mai bun antivirus gratuit 2016

Programele ce au ca scop protejarea calculatorului sunt din ce în ce mai căutate, datorită atacurilor foarte frecvente și efectelor puternice ale virușilor, iar noi astăzi vă vom prezenta câțiva dintre cei mai buni antiviruși, ce vă pot proteja fără nicio problema calculatorul.

Astfel cu toții ne dorim cel mai bun antivirus gratuit care să ne ofere o mai mare siguranță deoarece atacurile cu viruși sunt foarte des întâlnite pe toate marile canale de internet, de la facebook și până la e-mail. Oare este în stare chiar și cel mai bun antivirus gratuit să facă față amenințărilor care apar pe internet? Vom ăncerca să oferim un răspuns în acest articol.

Deși Google a precizat că a început vânătoarea împotriva site-urilor care plaseaza reclame cu viruși, nu toți avem cele mai recente sisteme de operare, precum Windows 8 sau 10 care au fost mult îmbunătățite și pe partea de securitate, astfel că un antivirus este mai mult decât necesar.

Trebuie avut în vedere faptul că deși veți avea cel mai bun antivirus gratuit, acesta nu oferă protecții avansate precum navigarea în siguranță pe anumite linkuri care conțin viruși. Așadar mai mult decât antivirusul contează modul în care folosiți calculatorul și vigilența de care dați dovadă.

Ideal ar fi să nu dați click nici pe linkurile venite de la prieteni pe chat-ul de la yahoo messenger și pe facebook decât dacă te-ai asigurat că sunt trimise de ei. Sunt viruși care se răspândesc prin această metodă, astfel că dacă veți da click pe un link infectat, vei ajuta mai departe la răspândirea virusului în lista personală de prieteni.

O să desfășurăm mai jos o listă de 3 antiviruși destul de buni, ce au ca scop doar protejarea calculatorului, și tinerea în siguranță a informațiilor personale.

Probabil cu toții am auzit de antivirusul Avast, fiind probabil cel mai bun antivirus ce sosește și într-o variantă gratuită, deoarece cei de la Avast, pentru versiunea free ne oferă cea mai bună protecție, și beneficiază de cea mai actualizată bază de date, ce păstrează informații despre orice program ce are ca scop compromiterea datelor calculatorului.

Pe lângă asta, Avast ne servește funcții familiare, ușor de folosit, putând da posibilitate scanării oricărei aplicații în parte, să verifice extensia unui browser. Acest Avast este disponibil și pentru smartphone-uri, oferindu-ne aceeași protecția desăvârșită împotriva virușilor. Un alt motiv pentru care Avast este un antivirus foarte folosit este acela că nu consumă deloc multe resurse.

Un al doilea cel mai bun antivirus, este unul cu origini românești, fiind creat de BitDefender. Acest antivirus ne poate oferi una dintre cele mai bune protecții pentru propriul calculator. Chiar dacă varianta free nu ne oferă toate funcțiile, așa cum ne oferă veriunea premium, în mod cert acest antivirus își face treaba cu brio dacă nu deschizi atașamente necunoscute ce conțin arhive.

Avem o bază de date care include aproape toți virușii dăunători calculatorului. Ni se oferă o interfață familiară, fără setări complexe, deci ușor de utilizat. Așadar dacă îți dorești un antivirus simplu dar care să ofere o protecție sporită, îl poți încerca pe cel de la BitDfender.

Un alt program ce este considerat cel mai bun antivirus este și cel creat de Panda. Acest antivirus ne oate oferi o protecție foarte bună a calculatorului, fiind de departe cel mai ușor antivirus de utilizat. Am putea crede că simplitatea provine din meniul fără prea multe opțiuni, însă adevărul este că Panda ne oferă funcții pe care nu le întâlnim la toți antivirușii, funcții cum ar fi protecția împotriva troienilor dar și virusi ce se pot activa în momentul introducerii unui stick în calculator.

În final aș dori să trag câteva concluzii:
– orice antivirus fie el și gratuit este mai bun decât deloc
– chiar și cel mai bun antivirus gratuit oferă o protecție limitată astfel că dacă țineți la siguranța datelor vă recomand un antivirus complet care să includă și următoarele: antispyware, antispam, firewall, protecție pentru navigarea în siguranță pe browser.

De regulă un astfel de software complet de protecția calculatorului poartă denumirea de Internet Security sau Total Security. Pentru cei interesați găsiți aici prețurile celor mai bune programe complete de protecție.

9 Total Score
Cel mai bun antivirus

Cea mai bună soluție de securitate este utilizarea corespunzătoare a calculatorului. Cu toate acestea niciodată nu este suficient, așa că un antivirus fie el și gratuit este o soluție necesară.

Ne-am bucura să aflăm părerea ta despre acest produs

Leave a reply

2 × 1 =

Shopping cart