ASUS ZenBook UX430UQ-GV213T concurența lui MacBook 13

ASUS ZenBook UX430UQ-GV213T este un laptop business, cu un design premium, subțire, din aluminiu și cu performanțe foarte ridicate. ASUS UX430UQ-GV213T se vrea concurența numărul 1 pentru MacBook 13, ambele laptopuri având cam același preț, dar și performanțe asemănătoare.

Cele mai vizibile diferențe dintre cele două laptopuri sunt legate de ecran și de sistemul de operare, iar în continuare voi dezvolta cele două idei.

ASUS ZenBook UX430UQ-GV213T are un ecran de 14″ Full HD (1920 x 1080) cu suprafață Anti-Glare (antireflex) ceea ce ușurează foarte mult munca chiar și în condiții de lumină puternică din exterior.
ASUS ZenBook UX430UQ-GV213T

ASUS ZenBook UX430UQ-GV213T – Vezi aici prețul actual

La MacBook 13 (mă refer la modelul de aici) regăsim un ecran IPS cu rezoluție 2304 x 1440 cu diagonala de 13,3″ și tehnologie Retina Display. Așadar avem un ecran puțin mai mic (cu 1,7 cm), fără antireflex, dar avem Retina Display ce face imaginile și textul să fie incredibil de clare.

Mai exact un ecran Retina Display oferă o combinație perfectă între rezoluție și densitate de pixeli per inch, astfel încât ochiul să nu sesizeze pixelii. Vă recomand să mergeți într-un showroom și să studiați cu atenție un ecran de apple ca să vedeți în ce măsură vă afectează reflectarea luminii de la bec în ecran.

Într-un monitor Anti-Glare cum este cel de la ASUS UX430UQ-GV213T nu se reflectă deloc lumina. Desigur că nu are super claritatea ce vine la pachet cu Retina Display, dar puteți lucra liniștit în orice condiții, fără ca lumina exterioră să afecteze vizibilitatea.

Atât ASUS ZenBook UX430UQ-GV213T cât și MacBook 13 vin cu sistem de operare preinstalat, dar diferă total unul de celălalt.
În timp ce Asus are binecunoscutul Windows (versiunea 10), Mac-ul vine cu sistemul macOS Sierra.

Problema cu Windows 10

Windows 10 ocupă mult spațiu, având nevoie de minim 20 GB (conform producătorului) și pe măsură ce trece timpul tinde să se încarce cu fișiere ce rămân în sistem după dezinstalarea softurilor. Astfel cu timpul tinde să nu mai fie la fel de rapid ca în prima zi.

Avantajul cu Windows 10

Pe de altă parte, majoritatea dezvoltatorilor de soft sunt axați mai mult pe Windows 10 decât pe macOS, astfel că este bine de la început să stabiliți ce aplicații veți utiliza și să vedeți dacă sunt disponibile și pentru macOS.
MacBook 13

MacBook 13 – Vezi aici prețul actual

Avantajele cu MacOS Sierra

În primul rând MacOS Sierra este dezvoltat de aceeași companie (Apple) care a proiectat și laptopul. Am putea spune că este mai bine optimizat și poate mai sigur.

În ceea ce privește spațiul necesar la instalare, MacOS Sierra are nevoie de aproximativ 9 GB (conform producătorului) și rămâne la fel de stabil și rapid chiar și după câțiva ani de utilizare.

Problema cu Windows MacOS Sierra

Există posibilitatea să aveți nevoie la un moment dat de o aplicație care să ruleze doar pe Windows 10, nu și pe MacOS. Într-o oarecare măsură problema poate fi rezolvată instalând Windows-ul în mașină virtuală și îl folosiți doar la nevoie.

În principiu acestea ar fi diferențele sesizabile dintre ASUS ZenBook UX430UQ-GV213T și MacBook 13. Există și diferențe la nivel de hardware, dar pentru utilizare în scop business ambele laptopuri sunt excelente.

ASUS ZenBook UX430UQ-GV213T are dublu memorie RAM (16 GB) și are placă video dedicată, ceea ce o să vă încânte dacă ocazional doriți să rulați câte un joc nou. De asemenea unitatea de stocare ne oferă spațiu dublu față de MacBook 13.

MacBook 13 chiar dacă are mai puțin RAM, sistemul de operare macOS Sierra este mult mai bine optimizat și rulează excelent chiar și cu 8GB RAM. (Fără a se supăra fanii Windows, aș putea spune că macOS Sierra este mai rapid decât Windows 10)

În final depinde scopul, aplicațiile ce le veți utiliza și de ce nu…preferințele personale în materie de design, brand.

10 Total Score
ASUS ZenBook UX430UQ-GV213T vs MacBook 13

ASUS ZenBook UX430UQ-GV213T și MacBook 13 sunt două laptopuri de nota 10 cărora este imposibil să le poți reproșa ceva. Important este să-l cumpărați pe cel care vi se potrivește mai bine.

Raport Calitate-Preț
10
Ne-am bucura să aflăm părerea ta despre acest produs

      Leave a reply

      6 + fourteen =