Best seller

ASUS X556UB-XX040D laptop performant la reducere

ASUS X556UB-XX040D este un laptop destul de performant încât să puteți rula aproape tot ce vă doriți și costă doar 2300 lei la promoție. Având placă video dedicată merg chiar și jocurile mai noi. Configurația hardware este foarte bine echilibrată încât să obțineți maximul de performanță cu un buget mediu. Sistemul este bine optimizat și ca raport performanțe-consum de energie, componentele fiind de ultimă generație.

Design:

Designul lui ASUS X556UB-XX040D este foarte bine conturat cu linii subțiri și rotunde la colțuri, inspirat parcă din gama de vârf Asus ZenBook. Dimensiunile sunt cele aferente unui laptop clasic, 15,6 inci diagonala, greutate 2,3 Kg și grosime 2,55 cm. Având în vedere că are și unitate optică, greutatea este chiar foarte bună.

Touchpad-ul este mare și foarte precis chiar și la gesturi multi-atingere. Tastatura este și ea la fel de precisă datorită tastelor perfect pătrate, oferind confort sporit la tastare îndelungată. De asemenea observăm că tastatura este încorporată în carcasă pentru a oferi un aspect mai elegant, plus nu flambează precum tastaturile obișnuite cu ramă.
ASUS X556UB-XX040D

ASUS X556UB-XX040D – Vezi aici prețul actual

Carcasa este construită în totalitate din plastic, acesta fiind de foarte bună calitate, arată excelent din punct de vedere estetic și nu dă senzația de îndoire la cele mai mici atingeri precum laptopurile ieftine.
Culoarea aleasă pentru acest model nu este clasicul negru, ci dark brown (maro închis), nuanța împrumutată tot din gama Asus ZenBook.

Display:

Ecranul are rezoluția de doar 1366 x 768 precum marea majoritate a laptopurilor cu preț sub 3000 lei. De asemenea suprafața acestuia este de tip Glare (lucioasă) ceea ce nu oferă un confort prea mare la folosirea în aer liber sau în alte medii cu lumină puternică pentru că are tendința de a reflecta.

Așadar ASUS X556UB-XX040D are un ecran obișnuit pentru cei care utilizează laptopul cu moderație. Pentru cei care obișnuiesc să folosească laptopul multe ore pe zi, se recomandă un display anti-glare care să nu reflecte lumina, și dacă este posibil cu rezoluția Full HD pentru a nu obosi foarte tare ochii.

Pentru a compensa neajunsurile hardware la acest capitol, laptopurile din seria X556UB oferă un mod de imagine numit Eye Care prin care elimină acea lumină albastră obositoare și oferă imaginilor o nuanță mai caldă.
display ASUS X556UB-XX040D

Procesor:

Procesorul este din familia Skylake, model Intel Core i7 6500U, lansat spre finalul anului 2015. Fiind de ultimă generație, acesta oferă performanțe foarte mari cu un consum redus de energie. Astfel avem o frecvență de 2500 MHz cu turbo boost până la 3100 MHz și cache de 4 MB.

Mai jos sunt câteva teste comparative efectuate de site-ul de profil cpuboss.com Scorul final atestă că raportul performanțe-consum de energie este mai bun la procesorul 6500U decât la 6700HQ, acesta din urmă fiind specific laptopurilor de jocuri extrem de performante.
performanta ASUS X556UB-XX040Dconsum ASUS X556UB-XX040D

ASUS X556UB-XX040D – Vezi aici prețul actual

Tot la acest capitol putem discuta și de procesorul grafic integrat HD Graphics 520 destul de performant pentru sarcini obișnuite, putând să ruleze chiar și jocuri mai puțin solicitante precum Fifa 15 sau GTA 5. Scopul procesorului grafic integrat nu a fost jocurile ci rularea taskurilor obișnuite cu un consum energetic scăzut. În acest caz utilitatea lui maximă constă în prelungirea autonomiei atunci când rulăm pe acumulator.

Memorie:

ASUS X556UB-XX040D vine din fabrică cu o capacitate RAM de 4 GB DDR3 integrată pe placa de bază, ce rulează la frecvența de 1600 MHz. Există și un singur slot liber ce se poate folosi pentru a extinde memoria până la un total de 16 GB.

Un atu foarte mare la acest laptop este că oferă un acces extrem de facil la slotul liber printr-un capac mic prins într-un singur șurub.

Stocare:

Pentru stocarea datelor, laptopul oferă un hard clasic cu 5400 rpm și 1 TB capacitate. Pentru schimbarea hard-ului cu un SSD aveți nevoie de îndemânare întrucât trebuie detașată carcasa. Recomandat ar fi să apelați la un service autorizat spre a nu pierde garanția.

Placă video:

Pe lângă procesorul grafic integrat despre care am discutat mai devreme, ASUS X556UB-XX040D are și placă video dedicată, modelul GeForce 940M cu memorie de 2 GB DDR3.

Performanța plăcii este foarte bună, ducând chiar și jocuri din 2016 la detalii High Definition gen Doom, Overwatch, sau la detalii minime puteți juca Mirror’s Edge Catalyst 2016, Need for Speed 2016. Mai multe despre jocurile testate pe această placă găsiți aici.
performanta grafica ASUS X556UB-XX040Dconsum grafica ASUS X556UB-XX040D

Multimedia și porturi:

În ceea ce privește capitolul multimedia laptopul beneficiază de toate dotările: DVD RW, difuzoare de înaltă calitate cu tehnologie SonicMaster, microfon integrat, cameră Web și cititor de carduri. Majoritatea porturilor (HDMI, USB 3.0, USB type-C, VGA, RJ-45) sunt așezate pe partea stângă a laptopului pentru o mai bună organizare a cablurilor. Pe partea dreaptă avem doar USB-ul 2.0 și jack-ul pentru căști.

Comunicații:

Prin conectarea la net folosind placa de rețea cu cablu, se pot atinge viteze de până la 1000 Mbps datorită tehnologiei Gigabit. Comunicațiile se mai pot realiza și prin modulul Wi-Fi integrat de tip 802.11 b/g/n sau modulul bluetooth 4.0.

Autonomie:

Având un acumulator Li-Polimer 2 celule, ASUS X556UB-XX040D oferă o autonomie de câteva ore în funcție de modul în care utilizați laptopul. Marele avantaj al tehnologiei Polimer îl constituie fiabilitatea, performanța acumulatorului scăzând abia după 700 cicluri de reîncarcare

Sistem de operare:

Sistemul de operare este Free DOS, ce nu oferă interfață grafică, astfel că pentru a putea utiliza laptopul trebuie să instalați un alt sistem de operare. Având în vedere performanțele laptopului, vă recomand să folosiți Windows 10 deoarece este foarte bine optimizat, sau Ubuntu Linux.

Concluzie:

Per total ASUS X556UB-XX040D este un laptop excelent cu lipsuri minore dacă ne raportăm la preț, iar dacă îl veți achiziționa sigur nu o să regretați mai ales că îl găsiți aici la reducere mare de preț.

8.8 Total Score
ASUS X556UB-XX040D excelent la acest preț

ASUS X556UB-XX040D este un laptop ce poate să încânte pe toată lumea, chiar și pe cei pretențioși. Atâta timp cât este la oferta cu preț de 2500 lei sau mai mic, vi-l recomand cu cea mai mare încredere.

Design
8.5
Performanță
8.5
Dotări
9
Preț
9
Ne-am bucura să aflăm părerea ta despre acest produs

Leave a reply

eighteen + 3 =