Best value

ASUS X556UB-XX030D cel mai ieftin laptop cu placă video GeForce 940M

ASUS X556UB-XX030D este un laptop accesibil dedicat și celor care îndrăgesc ultimele apariții de jocuri datorită faptului că are în configurație placa video GeForce 940M. ASUS X556UB-XX030D este un laptop cu performanțe destul de ridicate datorită unui procesor de actualitate și o placă video dedicată capabilă să facă față la multe provocări.

Laptopul ASUS X556UB-XX030D a fost gândit să facă față la majoritatea taskurilor, de la cele mai lejere ce includ navigatul pe internet și până la jocuri de ultimă generație, toate rulând fără probleme. Poate doar la capitolul jocuri putem spune că există ceva neajunsuri, dar asta doar dacă îl comparăm cu laptopurile de gaming.

Ca și funcționalitate, device-ul se mișcă excelent indiferent ce rulăm, nu avem nimic de reproșat la acest capitol, iar detaliile tehnice vor confirma acest lucru. Cu siguranță nici la celelalte capitole nu vor exista minusuri, ori vor fi minore comparativ cu prețul foarte bun al acestui laptop.
ASUS X556UB-XX030D

ASUS X556UB-XX030D – Vezi aici prețul actual

Design:

Designul este foarte modern, și am putea spune că mai multe la acest capitol putem obține doar dacă cumpărăm un laptop din gama ZenBook, pentru că oricât am analiza acest laptop, detaliile ne conving de fiecare dată că avem de-a face cu un laptop premium.

Deja tastatura încorporată în carcasă nu mai este o noutate de design, ci mai degrabă ceva obligatoriu pentru un laptop modern. Astfel că nu putea lipsi nici acest detaliu de pe laptopul ASUS X556UB-XX030D.

De asemenea tastatura este destul de silențioasă iar tastele au o cursă foarte bine optimizată încât putem tasta toată ziua fără obosim. Touchpad-ul este generos în dimensiuni și răspunde neașteptat de bine la comenzi, chiar și la gesturi multi-atingere.

Finisajele laptopului ASUS X556UB-XX030D sunt de calitate foarte bună, și nu flambează la cea mai mică atingere precum se întâmplă la laptopurile mai ieftine. Carcasa este și ea bine ”închegată” deoarece nu se observă jocuri sau să scărție ceva nici dacă se exercită presiune mai mare pe colțuri.
design ASUS X556UB-XX030D

Dimensiunile tind către un laptop business, având o greutate de doar 2,3 Kg și grosimea de 2,55 cm. Probabil s-ar mai fi redus puțin din greutate dacă se renunța la unitatea optică, însă este un plus pe partea de dotări.

Display:

ASUS X556UB-XX030D ne oferă un display cu diagonala de 15,6 inci iar rezoluția este de doar 1366 x 768 adică High Definition, lucru perfect normal pentru un laptop Asus cu această configurație și preț de aproape 2000 lei. Pentru un laptop cu ecran Full HD de la Asus, cu configurație asemănătoare trebuie să mai alocați minim 500 lei.

Ecranul este de tip Glare, adică suprafața acestuia este una lucioasă, și nu se recomandă folosirea în aer liber deoarece lumina soarelui tinde să se reflecte destul de puternic. De multe ori chiar și luma de la bec se va reflecta pe suprafața monitorului, și ca urmare laptopurile dedicate pentru gaming au ecran Anti-Glare (mat).

Este musai să amintim de tehnologia ASUS Splendid și modul Eye Care ce reduce lumina albastră emisă de monitor, și oferă utilizatorului nuanțe calde, încât să nu ne obosească ochii chiar și după sesiuni mai lungi de lucru sau de gaming.

Procesor:

Procesorul este din ultimele generații de la Intel, fiind vorba de modelul 6200U din gama Core i5, lansat pe la finalul anului 2015. Arhitectura este pe 14 nm și ne furnizează o frecvență de bază de 2300 MHz cu turbo boost până la 2800 MHz, plus un cache de 3 MB.

La nivel fizic regăsim două nuclee, iar la nivel virtual paralelizarea se face pe 4 procesoare, fiecare cu frecvența ce am amintit-o mai devreme. Așadar sistemul de operare va lucra cu 4 procesoare, împărțindu-si taskurile între ele spre a le finaliza mai repede.

Din teste se pare că procesorul 6200U este inferior ca și performanțe modelului 5200U dintr-o generație anterioară. Cu toate acestea, performanța este suficient de mare încât să nu vă faceți griji nici la capitolul gaming unde placa video are prioritate și cu siguranță pentru munca de zi cu zi modelul acesta de procesor este mai mult decât suficient făcând față și în condiții de multi-tasking.

ASUS X556UB-XX030D performantaASUS X556UB-XX030D consum
Dacă vă tentează procesorul 6500U, trebuie să știți că la reducere se găsește și laptopul ASUS X556UB-XX040D cu procesor Core i7 6500U, însă diferența actuală de preț între cele două device-uri este de 400 lei. Prețul actualizat al acestuia îl găsiți AICI.

Placa video:

Întâi de toate trebuie să subliniem faptul că ASUS X556UB-XX030D ne pune la dispoziție două soluții grafice, ambele fiind extrem de utile în anumite momente. Avem un procesor grafic integrat, din familia Intel HD Graphics 520 ce oferă un consum redus de energie și performanțe optime pentru utilizarea pe baterie.

Chiar dacă acest tip de procesor grafic a fost creat mai mult pentru portabilitate, performanțele sunt chiar peste așteptări, putând să rulăm chiar și jocuri noi cu cerințe mai mici, gen GTA 5 sau Dirt Rally 2015.

Fiind vorba de GTA5, cam așa poate să ruleze acest laptop doar pe procesorul grafic:

Pentru jocuri mai complexe, ASUS X556UB-XX030D ne oferă și placă video dedicată, modelul GeForce 940M de la Nvidia, cu memorie proprie de 2 GB DDR3. Să vedem ce spun și testele comparativ cu alte plăci asemănătoare:

ASUS X556UB-XX030D placa videoASUS X556UB-XX030D video

Așadar putem trage concluzia că GeForce 940M ne oferă cel mai bun raport performanță-preț. Placa poate rula o mulțime de jocuri noi:

– din 2016: Hitman, Doom, The division, Mirror’s Edge Catalyst, Need for Speed
– din 2015: Rainbow Six, World of Warships, Fifa 16, Mad Max, Dirt Rally, GTA5
– din 2014: Call of Dity, Far Cry 4, The Crew, F1

Lista completă cu toate jocurile testate pe placa GeForce 940M se găsește aici. Mai jos avem și un clip cu câteva jocuri ce rulând pe acest model de placă video:

Memorie:

RAM-ul este integrat pe placa de bază a laptopului și ne oferă o capacitate de 4 GB DDR3 la frecvența de lucru de 1600 MHz, iar la nevoie memoria poate fi extinsă până la un total de maxim 16 GB.

În acest sens, laptopul are și un slot liber, ce se poate folosi oricând pentru a mai putea adăuga memorie. Accesul la slotul liber se face extrem de facil, fără a fi nevoie să desfacem carcasa ci doar un capac mic prin într-un singur șurub.

Memorie ASUS X556UB-XX030D
Memorii de laptop la cele mai bune prețuri, livrare rapidă, cele mai bune servicii de garanție și retur

Stocare:

Soluția pentru stocare ne oferă o capacitate destul de mare, ASUS X556UB-XX030D având un hard de 1 TB cu 5400 RPM. Este excelent din punct de vedere al capacității de stocare dar ca și performanță hard discurile sunt foarte lente, generează destul de multă căldură și nu rezistă la șocuri.

Din păcate mai toate laptopurile cu prețul sub 3000 lei sunt dotate doar cu hard disc, iar montarea unui SSD este destul de anevoioasă dacă ne gândim că accesul la hard se face doar dacă desfacem toată carcasa. Astfel operațiunea trebuie să fie efectuată de service-ul magazinului pentru a nu pierde garanția.

Multimedia și porturi:

ASUS X556UB-XX030D este unul dintre cele mai complete laptopuri pe partea de multimedia și porturi. Astfel avem unitate optică de tip DVD RW, cameră web, cititor de carduri și difuzoare cu tehnologie SonicMaster ce oferă un sunet foarte clar și uimitor de puternic pentru un laptop.

Lista de porturi ne aduce o foarte bună varietate, având VGA și HDMI pe partea de video, iar pe partea de transfer de date un USB 3.0 și unul de tip 2.0.
ASUS X556UB-XX030D porturi
Comunicații:

Modului Wireless b/g/n și Bluetooth 4.0 sunt cele care fac referire la conectarea fără fir, iar pe parte de conexiune cu fir avem placă de rețea cu suport Gigabit pentru viteze de până la 1000 Mbps.

Acumulator și Autonomie:

Acumulatorul ne oferă cea mai nouă tehnologie și anume Li-Polymer ce rezistă la mai multe cicluri descărcare-încărcare decât Li-Ion. Cu toate că acumulatorul are o capacitate de doar 2 celule, autonomia este undeva între 3 și 5 ore în funcție de modul de funcționare.

Sistem de operare:

Laptopul nu vine din fabrică cu sistem de operare cu interfață, ci avem instalat un sistem FreeDOS ce nu ne ajută la nimic, dar pe de altă parte faptul că nu vine cu Windows presinstalat face ca oferta de preț să fie una excelentă.

Concluzie:

ASUS X556UB-XX030D este un laptop excelent care nu are cum să vă dezamăgească iar prețul la reducere este foarte atractiv.

ASUS X556UB-XX030D
Cel mai bun preț îl găsiți aici, cât și cele mai bune servicii de achiziție.
8.8 Total Score
ASUS X556UB-XX030D raport calitate-preț excelent

ASUS X556UB-XX030D este unul dintre cele mai comercializate laptopuri din ultima perioadă datorită designului foarte atractic și a configurației de ultimă generație, raportat la un preț destul de accesibil.

Design
8.5
Performanță
8.5
Dotări
9
Preț
9
Ne-am bucura să aflăm părerea ta despre acest produs

Leave a reply

20 + 3 =