ASUS X541UA-DM1222T laptop performant pentru birou, preț accesibil

ASUS X541UA-DM1222T este un model nou de laptop, performant și accesibil pe care vi-l recomand dacă aveți nevoie pentru munca de birou și nu pentru jocuri.

Dintre multe alte laptopuri asemănătoare, am ales acest model întrucât vine cu SSD și cu ecran Full HD, acestea fiind indispensabile pentru un laptop modern.

De asemenea ASUS X541UA-DM1222T vine cu un procesor de ultimă generație, însă despre performanțe voi intra în detalii mai jos în acest articol.
ASUS X541UA-DM1222T

ASUS X541UA-DM1222T – Vezi aici prețul actual

Design:

Designul în general este cât se poate de clasic, foarte asemănător cu primul meu laptop Asus pe care l-am cumpărat în 2007. Încearcă totuși să iasă puțin din tipare prin culoare aiuriu.

Portul VGA strică puțin designul și nu prea îi văd rostul deoarece dacă ar fi neapărată nevoie de acest standard, se poate folosi un adaptor HDMI -> VGA. Oricum nu putem avea foarte mari pretenții foarte mari de la ASUS X541UA-DM1222T pe partea de design având în vedere prețul acestia puțin peste 2000 lei.

Tastatura este fără ramă, încorporată în carcasă (spre deosebire de laptopurile mai vechi) oferind un aspect modern dar și un confort mai mare la tastare. Touchpad-ul este mare și permite să folosiți gesturi multi-touch asemănătoare cu cele de la smartphone-uri.
tastatura-ASUS X541UA-DM1222T
Display:

Poate unul dintre cele mai mari avantaje ale modelului X541UA-DM1222T este displayul cu rezoluție nativă Full HD, adică 1920 x 1080 și în plus de asta are suprafață anti-reflex (Anti-Glare).

Față de un ecran cu suprafață lucioasa (Glare), monitorul Anti-Glare nu reflectă deloc lumina soarelui sau lumina becului, astfel că îl puteți folosi în orice împrejurare fără probleme.

Pe de altă parte un monitor Anti-Glare nu redă atât de bine culorile precum cel Glare, acesta din urmă având întotdeauna culori mai reale și imagine mai clară. Deci recomand acest tip de display dacă îl folosiți mai mult pentru munca de birou.

Pentru filme sau jocuri, un display Glare oferă o experiență net superioară dacă creați condiții ideale luminozitate sau mai bine zis semi-întuneric.

O tehnologie, sau mai bine zis o opțiune pe care o apreciez la laptopurile Asus, este Eye Care ce reduce lumina albastră și astfel protejează ochii.

Procesor:

ASUS X541UA-DM1222T este dotat cu cel mai nou procesor Intel (gama Kaby Lake) și anume modelul Core i3 7100U ce oferă o frecvență tactată la 2400 MHz. La nivel fizic avem 2 nuclee pe procesor, iar la nivel virtual acestea sunt dublate prin tehnologia Hyper-Threading, astfel că sistemul de operare va lucra cu 4 procesoare virtuale.

ASUS X541UA-DM1222T

Cel mai bun preț îl găsiți aici, cât și cele mai bune servicii de achiziție.


Cele 4 procesoare virtuale rulează sarcinile în paralel și astfel duce la micșorarea timpului de execuție. Testele arată că performanța și consumul noului procesor de la Intel sunt foarte asemănătoare cu cele ale predecesorului său, singurul avantaj vizibil fiind trecerea la DDR4 a memoriei RAM.
procesor ASUS X541UA-DM1222T
Placa video:

ASUS X541UA-DM1222T nu vine cu placă video dedicată ci doar cu procesor grafic integrat oferind performanțe reduse la capitolul gaming.

Putem rula doar jocuri care nu au cerințe foarte mari, ca de exemplu Dota 2 Reborn, Fifa 16, World of Warships pot rula la detalii medii (HD), iar GTA5 doar la detalii minime.

În schimb, procesorul grafic integrat este excelent pentru sarcini de birou deoarece consumă puțin și oferă o autonomie prelungită. Este de asemenea excelent pentru filme și clipuri Full HD.

Memorie și stocare:

ASUS X541UA-DM1222T are o memorie RAM de 4GB DDR4, suficientă dacă nu rulați în paralel foarte multe tab-uri de browser sau aplicații.

De regulă componenta cea mai slabă a unui laptop este hard discul, deoarece laptopurile mai ieftine vin cu hard disc clasic.

ASUS X541UA-DM1222T ne oferă o unitate de stocare de tip SSD care deși are o capacitate mai mică decât multe hard discuri (doar 128 GB) viteza de scriere și citire sunt incomparabile.

Astfel SSD-ul echilibrează foarte bine configurația hardware iar efectele sunt vizible: sistemul de operare se încarcă mult mai repede, aplicațiile rulează mai rapid, download mult mai rapid, copierea fișierelor de pe o partiție pe alta se face aproape instantaneu.

ASUS X541UA-DM1222T

Cel mai bun preț îl găsiți aici, cât și cele mai bune servicii de achiziție.


Multimedia, porturi și comunicații:

Avem următoarea listă de porturi: HDMI, VGA, 1 x USB 2.0, 1 x USB 3.0, 1 x USB tip C, ieșire audio, RJ-45. Ca și dotări multimedia avem DVD RW, cameră WEB, cititor de carduri și difuzoare integrate SonicMaster.

Conectarea la internet se face prin standarde clasice, Wireless 802.11 b/g/n sau LAN 10/100 Mpbs. Deci nu avem nici ac pe partea de Wi-Fi și nici Gigabit pe LAN.

Cei care îl achiziționează pentru birou nu trebuie să-și facă griji pentru licență deoarece ASUS X541UA-DM1222T vine cu Windows 10 preinstalat și licența este lipită la baza laptopului.

Concluzie:

ASUS X541UA-DM1222T este un laptop accesibil, cu dotări complete, cu performanțe excelente pentru sarcini de birou.

8.9 Total Score
ASUS X541UA-DM1222T raport calitate-preț foarte bun

ASUS X541UA-DM1222T este un laptop excelent pentru munca de birou și are un preț accesibil.

Design
8.5
Performanță
8.5
Dotări
9
Preț
9.5
Ne-am bucura să aflăm părerea ta despre acest produs

      Leave a reply

      15 − thirteen =