Best price

ASUS A540SA-XX029D laptop model nou 2016 cu design excelent

ASUS A540SA-XX029D este unul dintre cele mai noi modele de laptopuri, ce au fost lansate de curând și ne oferă un design modern, foarte atractiv. Performanțele se rezumă la sarcini precum browsing, office, filme sau jocuri mici, deoarece este vorba despre un laptop de buget, cu un preț foarte mic.

Asus este unul dintre cei mai mari și mai vechi producători de componente pentru calculatoare, și ca urmare beneficiază de mai multă încredere decât alți producători mai mici, cum ar fi Acer.

Am ales să fac comparație între acești doi producători deoarece veți vedea în acest articol că putem găsi o alternativă mai bună decât ASUS A540SA-XX029D din punct de vedere al performanței dar nu și din punct de vedere al designului sau al suportului și al încrederii în brand.
ASUS A540SA-XX029D

ASUS A540SA-XX029D – Vezi aici prețul actual

Design:

Așa cum spuneam anterior, designul este unul dintre punctele tari ale acestui laptop ce cântărește doar 1,9 kg, adică mai puțin decât un Apple MacBook sau un Asus ZenBook de aceeași diagonală.

Cu toate acestea ASUS A540SA-XX029D nu este foarte subțire, ci se situează undeva între media laptopurilor, cu o grosime de 2,72 cm. Carcasa este în totalitate din plastic, iar liniile ce definesc acest laptop merg spre un design clasic.

Capacul exterior beneficiază de o suprafață mată cu linii verticale pe o nuanță de dark brown, ce conferă o eleganță aparte. La interior întâlnim aceleași linii verticale dar de data aceasta pe o nuanță de maro deschis.
design ASUS A540SA-XX029D
Tastatura este încorporată în carcasă, lucru ce conferă un aspect plăcut și un confort sporit la tastare întrucât nu mai flambează precum la laptopurile din generațiile trecute. Touchpad-ul este mare și oferă precizie foarte bună pentru comenzile multi-atingere.
tastatura ASUS A540SA-XX029D
Display:

La capitolul display, ASUS A540SA-XX029D nu aduce nimic diferit față de majoritatea laptopurilor de buget. Astfel avem parte de un ecran Glare (cu aspect lucios) și rezoluție maximă 1366 x 768.

Dacă plănuiți să folosiți intens laptopul vă recomand să căutați un model Anti-Glare (cu aspect mat) deoarece lumina de afară sau de la bec nu se reflectă precum se întâmplă la un display cu suprafață lucioasă.

La monitoarele Glare, pentru a contracara efectul de oglindă trebuie să mărim luminozitatea ecranului ceea ce duce la oboseala ochilor. De asemenea o rezoluție mai bună, spre exemplu Full HD este mai potrivită pentru munca îndelungată.

Din fericire, există un model de laptop chiar la același preț ce oferă ecran Full HD Anti-Glare, dar și un procesor mai performant (2957U). Este vorba despre laptopul Acer Aspire ES1-571-C0WW al cărui preț îl găsiți aici.

Procesor:

În configurația să, modelul ASUS A540SA-XX029D ne oferă procesorul N3050 din familia Intel Celeron, lansat la începutul anului 2015. Acesta are o frecvență de lucru de 1600 MHz cu turbo boost până la 2160 MHz și un cache de 2 MB.

Performanța sa este destul de limitată la sarcini precum browsing, editări de text, muzică, clipuri, filme sau jocuri simple care să nu necesite prea multă putere de calcul.

Marele avantaj al procesorului este consumul extrem de redus al energiei, undeva la 6W, ceea ce înseamnă că degajă foarte puțină căldură, fapt pentru care coolerul va rula extrem de silențios în marea majoritate a timpului. Pe de altă parte consum redus de energie înseamnă un plus enorm pe partea de autonomie.

Pe partea de performanță, N3050 de pe ASUS, chiar dacă este dintr-o generație mai nouă, este mai slab decât 2957U din configurația modelului de la Acer despre care am amintit mai sus. Dar în ceea ce privește eficiența energetică, 2957U consumă mai mult decât dublu, și anume 15W.

Mai jos sunt și teste comparative realizate de site-ul de profit cpuboss, care confirmă valorile prezentate anterior:
performanta ASUS A540SA-XX029Dconsum ASUS A540SA-XX029D

Placa video:

ASUS A540SA-XX029D vine doar cu un procesor grafic integrat, din familia Intel HD Graphics, care la fel ca și procesorul laptopului oferă performanțe obișnuite dar cu un consum redus de energie.

Astfel de la design și până la configurația hardware, laptopul a fost gândit să fie un device cu portabilitate sporită, pe care să ne putem baza să lucrăm multe ore fără a fi nevoie de alimentarea la curent.

Memorie și stocare:

Laptop-ul vine cu o capacitate de 4 GB DDR la frecvența 1600 MHz integrată pe placa de bază, oferind și un slot liber pentru a-l putea folosi în scop de upgrade atunci când considerați necesar să mai adăugați memorie. Stocarea este realizată pe un hard disc clasic de 5400 RPM și cu o capacitate de 500 GB.

Memorie DDR3
Memorii de laptop la cele mai bune prețuri, livrare rapidă, cele mai bune servicii de garanție și retur

Multimedia și porturi:

Deși este un laptop extrem de ușor, nu s-a făcut niciun compromis pe partea de dotări multimedia sau porturi, astfel că ASUS A540SA-XX029D pe lângă dotări de bază precum cameră web, difuzoare sau cititor de carduri, are inclusiv DVD RW.

La fel de bine stă și pe partea de porturi unde avem și VGA, acest standard fiind rar folosit în zilele noastre dar încă mai există video-proiectoare, monitoare sau TV-uri din generații mai vechi care au acest port, nu și HDMI. Pe lângă VGA avem și HDMI, 1 x USB 2.0, 1 x USB 3.0 și 1 x USB Tip-C ce se preconizează a fi cel mai utilizat standard în viitorul apropiat.

Este de apreciat că toți conectorii, inclusiv cel de alimentare și aerisirea sunt toate pe partea stângă, lucru ce oferă o mai bună organizare a cablurilor, dar ar fi fost și mai util dacă erau poziționate în partea din spate.
porturi ASUS A540SA-XX029D

 

 

 

 

 

 

 

 

Comunicațiile:

Pe partea de comunicații, ASUS A540SA-XX029D nu iese cu nimic în evidență, ambele standarde fiind destul de vechi: placa de rețea prin fir este de tipul 100 Mbps, iar Wi-Fi este 802.11 b/g/n.

Practic aceleași standarde le regăsim și la laptopurile de acum câțiva ani, dar putem trece cu vederea că un laptop ieftin nu le poate avea pe toate.

Acumulator și autonomie:

Acumulatorul este Li-Ion 3 celule și având în vedere configurația hardware foarte eficientă din punct de vedere energetic, ar putea să ducă lejer o autonomie de 6 ore.

Sistem de operare:

Nu există sistem de operare propriu-zis care să vină preinstalat, acel Free-DOS nu are interfață grafică fapt pentru care nu ajută la nimic. Așadar fiecare trebuie să-și instaleze un sistem de operare, după preferințe.

Având în vedere că este un laptop model nou, mai mult ca sigur producătorul oferă drivere doar pentru Windows 10, astfel că recomand să instalați acest sistem ca să beneficiați de cea mai bună experiență de utilizare.

Concluzie:

Din anumite puncte de vedere (design, eficiență energetică, lista de porturi), ASUS A540SA-XX029D este un laptop de excepție la un preț foarte bun.

ASUS A540SA-XX029D
Cel mai bun preț îl găsiți aici, cât și cele mai bune servicii de achiziție.
8.3 Total Score
ASUS A540SA-XX029D laptop ieftin cu design modern

ASUS A540SA-XX029D reprezintă una dintre cele mai bune soluții pentru un buget limitat iar dacă țineți seama de informațiile din acest review și alegeți în cunoștință de cauză veți face cea mai bună alegere.

Design
9
Performanță
7
Dotări
8
Preț
9
PROS
  • Design modern
  • Consum redus de energie
  • USB Tip-C
  • Preț foarte bun
CONS
  • Placă de rețea fără suport Gigabit
Ne-am bucura să aflăm părerea ta despre acest produs

Leave a reply

7 + 4 =