Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Acer Aspire F5-573G-33H0 cel mai bun laptop cu preț accesibil

Acer Aspire F5-573G-33H0 este cel mai echilibrat laptop din punct de vedere al performanțelor pe care îl puteți achiziționa la un preț decent. Ce înseamnă configurație hardware echilibrată?

Componentele trebuie să aibă performanță asemănătoare, încât să nu ”aștepte” una după cealaltă. Poți să ai cel mai puternic procesor, dar dacă ai hard disc clasic în loc de SSD, configurația nu este echilibrată și nu va fi pusă în evidență.

De aceea dacă doriți un laptop rapid, vă recomand neapărat să alegeți o configurație cu SSD, sau măcar cu SSHD (hibrid de hard clasic cu buffer ssd).
Acer Aspire F5-573G-33H0

Acer Aspire F5-573G-33H0 – Vezi aici prețul actual

SSD-ul este mai rapid pentru că informația este stocată pe cip-uri de memorie, spre deosebire de hard ce stochează pe discuri în mișcare.
De asemenea SSD-ul nu produce zgomot precum hard-ul, consumă mai puțin curent, deci nu se încălzește, oferă autonomie mai mare când lucrăm pe baterie și nu în ultimul rând rezistă la șocuri.

Diferența de performanță dintre un SSD, un hibrid și un hard disc clasic o puteți vedea în cele 4 minute ale prezentării de mai jos:

Așadar sper că am lămurit faptul că dacă vă luați un laptop fără SSD faceți un mare compromis. Să vedem ce ne mai oferă laptopul Acer Aspire F5-573G-33H0.

1. Design cât se poate de frumos pentru un laptop din gama low-budget. Greutate de 2,3 kg, grosime între 2,3 cm și 2,85 cm, margini rotunjite, capace de aluminiu și finisaje de calitate. Pentru un laptop relativ ieftin, aș putea spune că are de toate, iar pe mine m-a convins și la acest capitol.

2. Display Full HD, Non-Glare (mat) cu diagonala de 15,6 inch

Acer Aspire F5-573G-33H0 este pefect pentru munca îndelungată deoarece suprafața Non-Glare respinge lumina exterioară și ca urmare nu este nevoie să stresăm prea mult ochii.

Diferența dintre un ecran Glare (lucios) și unul Non-Glare (mat) se poate vedea în prezentarea de mai jos

Acer Aspire F5-573G-33H0 – Vezi aici prețul actual

Poate vă întrebați de ce există la fel de multe laptopuri cu ecran lucios dacă cele mate sunt geniale. Ideea este că un ecran lucios poate fi extrem de enervant când reflectă lumina de la bec, sau lumina de afară, așa cum se poate observa din clipul de mai sus.

Tot din prezentare mai puteți vedea că ecranul lucios are culorile mai clare, vii, naturale iar în condiții ideale oferă o experiență mai plăcută decât un ecran mat.

3. Performanțe procesor/placă grafică/RAM

Acer Aspire F5-573G-33H0 ne oferă un procesor din gama Core i3 Skylake, și anume modelul 6006U lansat la finalul anului 2016.
Frecvența este tactată la 2000 Mhz, iar ideologia acestui procesor este de a oferi performanțe medii cu un consum redus de energie. Poate fi folosit cu succes la orice taskuri de birou sau multimedia.

Avem și placă video dedicată, GeForce 940MX cu memorie de 2 GB GDDR5 ce poate să ”ducă” și unele jocuri foarte noi. Lista jocurilor testate pe această placă o găsiți aici

Acer Aspire F5-573G-33H0 are două sloturi de RAM pe placa de bază din care unul este ocupat cu 4 GB DDR4. Dacă doriți să folosiți intens mai multe aplicații și tab-uri de browser în același timp vă recomand să mai cumpărați 4 GB DDR4.

Memorie DDR4

Memorii de laptop la cele mai bune prețuri, livrare rapidă, cele mai bune servicii de garanție și retur


Îmi place foarte tare faptul că laptopul acest dispune de Platforma User Upgradable, adică poți să adaugi RAM foarte ușor, se scoate doar un capac, fără a fi nevoie să dezmembrezi tot laptopul ca la alte modele.

4. Porturi, multimedia și conectivitate

Acer Aspire F5-573G-33H0 vine și cu DVD RW, cameră web HD, cititor de carduri, 2 porturi USB 3.0, 1 x USB 2.0, 1 x USB Tip C (usb mic cum au telefoanele de ultimă generație), HDMI, VGA și ieșire audio. Pe partea de conectivitate ne oferă ultimele standarde și anume wireless ac și Gigabit.

5. Acumulator și autonomie

Acumulatorul este de tip Li-Ion cu 4 celule și poate asigura o autonomie de până la 8 ore.

6. Sistem de operare

Acer Aspire F5-573G-33H0 nu vine de la producător cu Windows, ci Linux (nu este specificat care). În funcție de preferințe puteți să instalați orice sistem de operare.

Dacă nu doriți să vă bateți capul cu software piratate și de asemenea să cheltuiți bani în plus pe licențe vă recomand Ubuntu Linux pe care îl puteți personaliza cu o interfață care să vă placă.

Concluzie:

Acer Aspire F5-573G-33H0 este cel mai bun laptop pe care îl puteți găsi la un preț accesibil.

9 Scor total
Acer Aspire F5-573G-33H0 laptop ieftin și bun

Acer Aspire F5-573G-33H0 este laptopul ideal pentru cei care doresc performanțe medii la un preț minim.

Design
9
Performanță
8.5
Dotări
9.5
Preț
10
Ne-am bucura să aflăm părerea ta despre acest produs

Lasă un comentariu

three × four =