Acer Aspire F5-572G-70C4 laptop performant cu display Full HD, la reducere

Acer Aspire F5-572G-70C4 este un laptop cu display Full HD dedicat celor pasionați de performanțe și divertisment multimedia. Are și placă video dedicată dar fiind una entry-level nu se adresează în mod direct gamerilor.

Având în vedere că are display Full HD aș putea spune că se adresează în special persoanelor care lucrează foarte mult pe calculator și astfel o rezoluție mai bună nu obosește ochii precum se întâmplă la majoritatea ecranelor de tip HD.

În ceea ce privește configurația hardware putem găsi alte modele de laptopuri la un preț asemănător, însă nu cu rezoluție Full HD, iar practic acest lucru face din Acer Aspire F5-572G-70C4 să fie unul dintre cele mai căutate din gama lui.
Acer Aspire F5-572G-70C4

Acer Aspire F5-572G-70C4 – Vezi aici prețul actual

Întâi de toate vom analiza fiecare detaliu al acestui laptop iar în finalul articolului vom trage concluzia și eventual vă propunem alternative mai bune dacă există.

Design:

Privind laptopul fără să deschidem capacul, putem trage concluzia că avem de-a face cu un design rafinat. Textura de pe suprafața exterioară a capacului este plăcută la atingere și ne dă senzația unui design elegant.
design Acer Aspire F5-572G-70C4
Deschizând capacul, regăsim la interior o suprafață mată ce continuă stilul elegant, iar tastatura fără ramă, încorporată în carcasă, aduce un plus de imagine dar și confort sporit la tastare.
tastatura Acer Aspire F5-572G-70C4
În ceea ce privește dimensiunile, Acer Aspire F5-572G-70C4 nu ne încântă maxim, dar nici nu dezamăgește. Greutatea acestuia este de 2,4 kg, iar grosimea variază de la 24,9 mm în zona cea mai subțire și până la 29,2 mm în porțiunile mai groase.

Display:

Așa cum am spus la început, display-ul este unul din punctele forte ale acestui model, care face diferența la achiziție. Rezoluția este 1920 x 1080, deci Full HD nativ.

Ecranul mai beneficiază și de caracteristici speciale precum Acer ComfyView, care conform producătorului reduce reflexia luminii pentru a crea un confort sporit. De precizat că această tehnologie nu reduce reflexia luminii la fel de bine precum un display Anti-Glare (mat).

Procesor:

Modelul procesorului este 6500U din familia Intel Core i7 și face parte dintr-o generație foarte nouă, fiind lansat la finalul anului 2015. Ca și performanțe ni se oferă o frecvență ajustată dinamic de la 2500 MHz și cu turbo boost până la 3100 MHz. Cache-ul este și el foarte generos având o capacitate de 4 MB.

La nivel fizic avem două nuclee, însă ca și majoritatea procesoarelor de la Intel, beneficiază de tehnologia Hyper-Threading prin care ne oferă câte două fire de execuție pe fiecare nucleu. Practic sistemul de operare va funcționa ca și când am avea 4 procesoare.

Luând ca etalon cel mai puternic procesor de laptop dedicat gamingului, putem spune că 6500U ne oferă performanțe medii, dar cu un consum energetic foarte redus.

Procesoarele de top ce le regăsim pe laptopurile de gaming au și un consum energetic extrem de ridicat și ca urmare generează foarte multă cădură, fapt pentru care laptopurile respective au un design special conceput.

Acer Aspire F5-572G-70C4
Cel mai bun preț îl găsiți aici, cât și cele mai bune servicii de achiziție.

În ceea ce privește laptopurile obișnuite, procesoarele sunt optimizate pentru consum redus de energie încât să nu se supraîncălzească nici pe timp de vară chiar dacă rulăm sarcini mai grele.

Astfel la acest capitol, procesorul 6500U este unul dintre cele mai bune procesoare din configurația laptopurilor obișnuite, iar asta se poate vedea și din rezultatele testelor pe care vi le atașăm mai jos.

performanta Acer Aspire F5-572G-70C4consum Acer Aspire F5-572G-70C4

Placa video:

În primul rând Acer Aspire F5-572G-70C4 ne oferă unul dintre cele mai bune procesoare grafice integrate și anume HD Graphics 520 ce ne oferă un raport excelent de performanță-consum. Astfel că acesta ne permite să rulăm chiar și jocuri precum Dirt Rally 2015, GTA 5.

Placa video dedicată este modelul GeForce 920M de la Nvidia cu 2 GB DDR3, oferind accesul la jocuri noi cu cerinte mai mici precum Mirror’s Edge Catalyst 2016, Overwatch 2016, Rainbow Six Siege 2015, în timp ce jocuri cu cerințe mari precum Doom 2016, Need for Speed 2016, Hitman 2016 nu vor funcționa fără sacadări nici la detalii mici.

Lista completă de jocuri testate pe modelul 920M se găsește aici. Să vedem și ce spun testele de performanță și consum efectuate pe această placă comparativ cu alte modele:
video performanta Acer Aspire F5-572G-70C4 video consum Acer Aspire F5-572G-70C4

Memorie și stocare:

Acer Aspire F5-572G-70C4 are două sloturi de RAM, dintre care unul este liber pentru a putea efectua upgrade, iar celălalt vine cu un modul de 4 GB DDR3L cu frecvența de 1600 MHz. Pentru stocare laptopul dispune de un hard cu 5400 RPM ce ne oferă un spațiu total de 1 TB.

Memorie Acer Aspire F5-572G-70C4
Memorii de laptop la cele mai bune prețuri, livrare rapidă, cele mai bune servicii de garanție și retur

Multimedia și porturi:

Dotările de bază ale laptopului includ următoarele elemente: DVD RW, difuzoare stereo cu tehnologie TrueHarmony, microfon integrat, cameră web cu rezoluție HD și cititor de carduri.

Pe partea de porturi avem cei mai importanți conectori: 1 x HDMI, ieșire audio, RJ-45, 1 x USB 2.0 și 2 x USB 3.0. Observăm că majoritatea porturilor sunt așezate pe latura stângă a laptopului, astfel că toate cablurile vor sta grupate.
porturi Acer Aspire F5-572G-70C4

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comunicații:

Acer Aspire F5-572G-70C4 ne pune la dispoziție modul wireless wi-fi cu standardul 802.11 ac și placă de rețea Gigabit cu conexiune pe fir pentru viteză de 1000 Mbps.

Acumulator și autonomie:

Acumulatorul este Li-Ion 4 celule ceea ce înseamnă că pentru sarcini uzuale în afară de jocuri ar putea să obținem o autonomie de aproximativ 5 ore.

Sistem de operare:

Sistemul de operare preinstalat este Linux, dar puteți să puneți chiar și Windows 10 întrucât configurația poate să ruleze foarte bine orice sistem de operare.

Concluzie:

Înainte ca să desemnăm modelul Acer Aspire F5-572G-70C4 ca și cel mai bun din gama sa, ne-am hotărât să studiem realizăm facem o sortare în funcție de preț și am găsit modelul Lenovo B51-80 cu 100 lei mai ieftin al cărui preț îl găsiți AICI. (Stocul este limitat pentru acest model!)

Câteva informații despre modelul Lenovo pentru care ar fi o alegere inspirată:

– display Full HD de tip Anti-Glare (nu reflectă lumina), deci mai bun pentru cei care petrec mult timp în fața calculatorului
– același tip de procesor
– este puțin mai ușor și mai subțire

Un factor de decizie neutru este placa video AMD Radeon M330 care pentru anumite sarcini oferă performanțe mai bune decât GeForce 920M, dar este puțin mai slabă pentru jocuri. Așa cum ați putut vedea din rezultatele testelor video de mai sus per total modelul M330 are un scor mai bun ținând seama de alți factori precum preț sau energie consumată.

8.6 Total Score
Acer Aspire F5-572G-70C4 un laptop excelent

Prețul întreg este mult prea mare față de alte modele, dar dacă îl găsiți la 2500 lei sau mai puțin, atunci merită achiziționat.

Design
8
Performanță
8.5
Dotări
9
Preț
9
Ne-am bucura să aflăm părerea ta despre acest produs

Leave a reply

five − 2 =