Best price

Acer Aspire F5-571G-579P laptop cu ecran Full HD Anti-Glare la preț imbatabil

Acer Aspire F5-571G-579P este în momentul de față cel mai accesibil laptop cu procesor Core i5 și ecran Full HD. Aș putea spune că este laptopul perfect pentru aproape orice sarcini, de la munca de birou și până la jocuri cu cerințe mai mici.

În ultima perioadă Acer a devenit un brand foarte căutat în materie de laptopuri ca urmare a raportului calitate-preț foarte bun. Deși prețul este foarte bun, calitatea nu ne înșeală așteptările iar acest lucru se poate vedea și din feedback-urile foarte bune postate pe pagina produsului.

Ca și dotări multimedia, Acer Aspire F5-571G-579P ne oferă absolut tot ce avem nevoie, dar acest lucru vom discuta după ce analizăm alte aspecte mai importante precum performanța. Până să ajungem acolo, însă primul lucru care ne sare în ochi este designul.
Acer Aspire F5-571G-579P

Acer Aspire F5-571G-579P – Vezi aici prețul actual

Design:

Ca și design am putea spune că avem de-a face cu un laptop premium, iar asta deoarece dimensiunile sunt oarecum reduse. Avem pe de-o parte o greutate de doar 2,4 Kg și pe de altă parte grosimea variază între 2,49 cm și 2,92 cm.

Capacul exterior ne oferă o suprafață ce ne încântă atât din punct de vedere vizual cât și tactil, imitând foarte bine textura de material textil. Ridicând capacul putem observa o tastatură modernă, fără ramă, integrată în carcasă. Materialul din jurul tastaturii are un aspect mat și conferă un aspect foarte plăcut, dar de asemenea rămân urme de palme după orice utilizare.
Acer Aspire F5-571G-579P capac

Acer Aspire F5-571G-579P tastatura
Display:

Ecranul laptopului Acer Aspire F5-571G-579P reprezintă unul dintre cele mai mari atuuri ale sale deoarece oferă rezoluție Full HD, ceea ce face ca imaginea să fie foarte clară comparativ cu multe alte laptopuri mai ieftine.

Un alt element important legat de monitor este caracteristica Anti-Glare ceea ce face ca laptopul să poată fi utilizat fără probleme chiar dacă în cameră avem multă lumină.

Suprafața mată a ecranului nu permite ca lumina să se reflecte și astfel nu vom fi deranjați de efectul de oglindă care s-ar putea crea. Foarte multe laptopuri vin cu ecran de tip Glare (cu suprafața lucioasă) ceea ce duce la o utilizare extrem de dificilă în condiții de lumină puternică.

Astfel am putea spune că modelul Aspire F5-571G-579P este un laptop pentru utilizare îndelungată, ce nu deranjează la ochi și face munca mult mai plăcută.

Procesor:

În ceea ce privește procesorul, avem un Intel Core i5 4210U lansat la mijlocul anului 2014 și ne oferă performanțe foarte bune chiar și în regim de lucru multi-tasking.

Așadar pentru aplicații obișnuite care nu includ randări grafice sau jocuri de ultimă generație, procesorul nu-și va atinge limitele maxime, fiind mai mult decât potrivit pentru utilizatorii fără pretenții exagerate.

După cum putem observa din testele efectuate de site-ul de specialitate cpuboss, ca și performanță, procesorul 4210U se încadrează între noul core i3 5005U (generație 2015) și modelul Core i5 5200U tot din generația 2015.
Acer Aspire F5-571G-579P procesor
Așadar chiar dacă 4210U este un procesor mai vechi cu o generație, am putea spune ca ține pasul cu performanța noilor procesoare, și un lucru demn de luat în seamă este randamentul foarte bun (performanța raportată la consum).

Acer Aspire F5-571G-579P

Cel mai bun preț îl găsiți aici, cât și cele mai bune servicii de achiziție.

Placa video:

Procesorul grafic integrat este modelul HD Graphics 4400 cu performanțe aproape egale cu cele oferite de HD Graphics 5500 aferent procesorului Core i5 – 5200U.
Mai jos este o prezentare a modului cum rulează câteva jocuri mai noi pe procesorul grafic 4400 de la Intel.

Cu toate că pentru majoritatea task-urilor ne este suficient procesorul grafic integrat, mai ales că acesta oferă un foarte bun raport performanțe-consum, laptopul Acer Aspire F5-571G-579P ne oferă și placă video dedicată cu 2 GB DDR3, modelul GeForce 920M.

Spre deosebire de procesorul grafic integrat, aceasta poate rula și jocuri ceva mai noi, precum Mirror’s Edge Catalyst 2016 sau Overwatch 2016. Așadar dacă din când în când vreți să vă destindeți cu un joc nou, această placă grafică este binevenită.

Ca și performanță, testele arată că placa grafică 920M se situează între modelul 940M tot de la Nvidia și Radeon R4 M330 de la AMD.
Acer Aspire F5-571G-579P video
Memorie și stocare:

Placa de bază este prevăzută cu două sloturi de memorie din care unul este ocupat cu un modul de 4 GB DDR3 la frecvența 1600 MHz, iar celălalt slot este liber pentru a mai putea adăuga memorie dacă considerați necesar.

Totalul de RAM suportat de placa de bază este de 16 GB. Legat de stocare, avem la dispoziție un hard disc clasic cu 5400 RPM ce oferă o capacitate de 1 TB.

Memorie Acer Aspire F5-571G-579P

Memorii de laptop la cele mai bune prețuri, livrare rapidă, cele mai bune servicii de garanție și retur


Multimedia și porturi:

La acest capitol, Acer Aspire F5-571G-579P ne oferă cam toate dotările de care avem nevoie și anume: DVD-RW pentru citirea sau înregistrarea DVD-urilor, difuzoare stereo cu tehnologie TrueHarmony, cameră web cu rezoluție High Definition și cititor de carduri.

Având în vedere că laptopul vine cu Linux ca și sistem, dacă dorim instalarea Windows-ului, unitatea optică DVD ne ușurează munca. Cam la fel de complet este și pe partea de porturi, având chiar și VGA, iar dintre porturile mai noi regăsim HDMI, 2 x USB 3.0 și un port USB 2.0.
Acer Aspire F5-571G-579P porturi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comunicații:

Comunicațiile integrează cele mai noi tehnologii, astfel că pentru conexiunea prin fir avem Gigabit (1000 Mbps), iar pentru Wi-Fi avem modul încorporat cu cel mai nou standard, 802.11 ac. Deși după apariția modulelor wireless integrate, bluetooth-ul nu prea se mai utilizează așa de mult, acesta face și el parte din configurația laptopului.

Acumulator și autonomie:

Acumulatorul este de tip Li-Ion 4 celule iar autonomia depinde foarte mult de modul în care utilizăm laptopul. Pentru sarcini uzuale în care nu se activează placa grafică dedicată putem folosi laptopul chiar și 4 ore fără a fi nevoie de încărcător.

Concluzia:

Acer Aspire F5-571G-579P este un laptop excelent iar având în vedere că prețul actual este sub 2000 lei, am putea spune că reprezintă un best-buy.

8.8 Total Score
Acer Aspire F5-571G-579P este un best-buy

Acer Aspire F5-571G-579P este cea mai bună variantă de laptop performant pentru un buget redus cu monitor Full HD.

Design
8
Performanță
8.5
Dotări
8.5
Preț
10
Ne-am bucura să aflăm părerea ta despre acest produs

      Leave a reply

      one × 3 =