Best price

Acer Aspire ES1-571-39Y7 cel mai ieftin laptop cu SSD și ecran Full HD

Acer Aspire ES1-571-39Y7 este laptopul ce oferă cea mai atractivă configurație la cel mai bun preț. Bineînțeles mă refer la prețul actual, cel cu reducere, și anume 1499,99 Lei, altfel prețul întreg este mult prea mare pentru această configurație.

În principiu sunt foarte puține laptopuri accesibile care să aibă montat un SSD în loc de hard disc, iar diferența de performanță între cele două unități este imensă. Hard disc-ul este de regulă cea mai slabă componentă din configurația unui laptop sau PC și degeabă avem restul componentelor foarte performante pentru că nu vom putea beneficia de adevărata putere a device-ului.

La multe modele înlocuirea hard-ului cu un SSD este destul de anevoioasă, necesitând desfacerea întregii carcase, iar pentru a nu pierde garanția, această intervenție trebuie făcută de către service-ul magazinului. De aceea recomand pe cât se poate de mult să cumpărați un laptop cu SSD.
Acer Aspire ES1-571-39Y7

Acer Aspire ES1-571-39Y7 – Vezi aici prețul actual

Vom discuta și despre importanța unui display de mare rezoluție dar întâi de toate să începem cu ceea ce observăm de prima dată și anume aspectul acestui laptop.

Design:

Fără să exagerăm putem spune că Acer Aspire ES1-571-39Y7 ne aduce cel mai bine pus la punct aspect dintre toate laptopurile de buget. Suntem uimiți de atenția pe care producătorul a acordat-o fiecărui detaliu.

În primul rând materialul de pe suprafața exterioară a capacului este mat și cu proeminențe, asigurând o prindere fermă și de asemenea protejează împotriva petelor sau zgârieturilor superficiale.
design Acer Aspire ES1-571-39Y7
Tot la exterior mai putem observa că Acer Aspire ES1-571-39Y7 are aproape toate porturile în partea din spate, astfel încât cablurile să fie grupate și mascate în spatele laptopului, iar în felul acesta să nu ocupe din suprafața de lucru. Inclusiv aerisirea este tot în spate, fapt pentru care nu mai trebuie să ne facem griji că ar putea fi obturată de un obiect de pe birou.

Deschizând capacul putem observa în zona palmrestului, același tip de material cu proeminențe care pe lângă rol protector, ne oferă și un confort mai bun lăsând palmele să respire.

Tastatura cu design modern, incorporată în carcasă este foarte comodă, iar plasticul din jurul ei este de bună calitate. La acest capitol, touchpad-ul cu funcții multi-atingere întregește peisajul.
tastatura Acer Aspire ES1-571-39Y7
Display:

Pentru persoanele care petrec multe ore în fața calculatorului, trebuie acordată o foarte mare importanță în ceea ce privește displayul. Un display cu rezoluție mai slabă duce la oboseală rapidă, iar același lucru se întâmplă dacă eranul este cu suprafață lucioasă.

Acer Aspire ES1-571-39Y7 ne oferă tot ce trebuie la acest capitol și anume un display cu rezoluția Full HD (1920 x 1080) de tip Anti-Glare (mat). O rezoluție mai bună înseamnă mai mulți pixeli, și deci o imagine mai clară.

Tipul de display Anti-Glare este special conceput pentru persoanele care nu doresc să fie deranjate de reflexia luminii, fie că vorbim de soare, bec sau alte surse de lumină.

Procesor:

Procesorul este dintr-o generație nouă de Intel Core i3, acesta fiind modelul 5005U lansat la începutul anului 2015. Acesta este tactat la frecvența de 2000 MHz și are un cache de 3 MB.

Ca și multe alte procesoare de la Intel, vine cu tehnologia Hyper-Threading ce transformă cele 2 nuclee fizice în patru procesoare virtuale pentru a rula mai multe sarcini în același timp.

Din testele comparative efectuate de site-ul de specialitate cpuboss putem observa că modelul 5005U ne oferă un raport performanță-preț performanța fiind între modelul de Core i3 4005U din generație mai veche și Core i5 5200U.
performanta Acer Aspire ES1-571-39Y7consum Acer Aspire ES1-571-39Y7

Placa video:

Acer Aspire ES1-571-39Y7 beneficiază doar de procesor grafic integrat, acesta fiind modelul HD Graphics 5500, special conceput să ne ofere performanțe pentru sarcinile cele mai utile, având avantajul unui consum extrem de redus.

Cu toate că procesoarele integrate sunt pe ultimul loc în ceea ce privește capitolul de gaming, fiind unul dintre cele mai noi modele, poate să ruleze și unele jocuri mai puțin solicitante apărute în ultimii ani: World of Warships 2015, Fifa 2015, Dirt Rally 2015, F1, Dota 2 și altele cu cerințe asemănătoare.

Memorie și stocare:

Acer Aspire ES1-571-39Y7 vine din fabrică cu 4 GB DDR3L la frecvența 1600 MHz instalați pe unul din cele două sloturi ale plăcii de bază. Așadar slotul liber poate fi folosit ca să mai adăugăm memorie pe viitor.

Așa cum am spus la începutul acestui articol, partea de stocare este realizată de către un SSD, acesta având o capacitate de 128 GB. Ca și laptop pentru sarcini uzuale, stocarea este suficientă, dar dacă aveți nevoie de stocare suplimentară pentru filme, poze și alte date puteți opta pentru un hard disc extern de mici dimensiuni.

Hard disc-uri externe
Hard disc-uri externe la ofertă, cele mai bune prețuri

Dacă nu încă nu v-ați convins de ce să alegeți un laptop cu SSD ce oferă un spațiu mult mai mic, versus un hard cu suficient spațiu, cel mai important factor este viteza foarte mare de citire și scriere a datelor, astfel că sistemul de operare pornește mult mai repede, iar aplicațiile se încarcă aproape instant.

În clipul de mai jos este testat un hard cu 5400 rpm precum există la majoritatea laptopurilor, și un SSD.

Pe lângă viteză, un SSD ne mai oferă și multe alte beneficii: sunt mai rezistente la șocuri întrucât nu există componente în mișcare gen discuri, consum mai mic de energie ce duce la o autonomie mai mare și la mai puțină căldură degajată în interiorul carcasei.

Multimedia și porturi:

Acer Aspire ES1-571-39Y7 ne oferă toate dotările de bază: DVD-RW, cameră web, difuzoare stereo, microfon integrat și cititor de carduri. Lista de porturi include orice tip de conexiune mai puțin cea VGA: HDMI, RJ-45, ieșire audio, 2 x USB 2.0, 1 x USB 3.0
porturi Acer Aspire ES1-571-39Y7

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comunicații:

Conexiunea la internet se poate realiza prin placa de rețea Gigabit sau prin modulul Wireless 802.11 b/g/n integrat. De asemenea mai există și modulul Bluetooth versiunea 4.0 prin care se pot realiza diferite conexiuni.

Acumulator și autonomie:

Acer Aspire ES1-571-39Y7 are un acumulator Li-Ion 3 celule și ca urmare a configurației optimizată pentru consumul redus de energie, autonomia oferită este de până la 6 ore.

Sistem de operare:

Sistemul de operare instalat pe acest laptop este Linux, iar după preferință puteți instala Windows 10 care va merge excelent pe configurația acestui laptop.

Concluzie:

În mod cert la prețul cu reducere, Acer Aspire ES1-571-39Y7 este un best-buy iar dacă îl veți achiziționa, cu siguranță nu veți regreta.

Acer Aspire ES1-571-39Y7
Cel mai bun preț îl găsiți aici, cât și cele mai bune servicii de achiziție.
8.8 Total Score
Acer Aspire ES1-571-39Y7 laptop cu raport performanțe-preț foarte bun

Din punctul nostru de vedere Acer Aspire ES1-571-39Y7 este cel mai bun laptop pe care îl puteți achiziționa cu un buget de 1500 lei.

Design
8
Performanță
8.5
Dotări
9
Preț
9.5
Ne-am bucura să aflăm părerea ta despre acest produs

Leave a reply

1 × 3 =