Best value

Acer Aspire ES1-571-39H0 laptop cu procesor Core i3, placă de rețea Gigabit și autonomie mare

Laptopul Acer Aspire ES1-571-39H0 este un device util atât pentru munca de birou cât și pentru divertisment multimedia. Îl putem folosi la aproape orice taskuri mai puțin jocuri cu cerințe foarte mari.

Astfel este un laptop excepțional pentru browsing, editări de texte, filme Full HD, și chiar dacă avem doar placă video integrată, putem să rulăm și unele jocuri mai noi.

Acer Aspire ES1-571-39H0 ne oferă o configurație foarte bine optimizată pentru portabilitate, componentele oferindu-ne un randament foarte bun, astfel că ne putem baza pe curentul din acumulator pentru ore îndelungate de utilizare.
Acer Aspire ES1-571-39H0

Acer Aspire ES1-571-39H0 – Vezi aici prețul actual

Design:

Am putea spune că designul este peste prețul de achiziție al laptopului, având o grosime de 26-27 mm și o greutate de doar 2,4 kg. Astfel laptopul este destul de ușor de manipulat dintr-o parte în alta fără prea mari inconveniente.

Materialele sunt de bună calitate, și producătorul Acer ne dovedește maximă atenție pentru detalii. Așa cum se poate vedea din pozele de mai jos, pe capac avem un material proeminent ce protejează de zgărieturi sau pete, și care ne oferă un grip foarte bun.
Acer Aspire ES1-571-39H0 design
Același material se observă și în zona unde stau așezate palmele, aici asigurând și un confort în plus atunci când tastăm perioade îndelungate. Tastatura este modernă, fără ramă, integrată în carcasă, fapt pentru care nu flambează la atingeri, precum tastaturile cu ramă.
Acer Aspire ES1-571-39H0 tastatura
Display:

Ca și rezoluție a ecranului, Acer Aspire ES1-571-39H0 ne oferă pe cea standard, întâlnită la toate laptopurile din această gamă și anume 1366 x 768 (High Definition).

La acest capitol se distinge caracteristica Anti-Glare a display-ului, lucruce face posibilă utilizare chiar și în aer liber unde lumina soarelui s-ar reflecta cu ușurintă într-un display Glare (lucios). Suprafața Anti-Glare respinge lumina și astfel putem lucra liniștiți indiferent de moment și loc.

Procesor:

Acer Aspire ES1-571-39H0 are un procesor relativ nou, lansat în anul 2015, modelul acestuia fiind 5005U cu tehnologie 14 nm din gama Intel Core i3. Frecvența este tactată la 2000 MHz și avem un cache de 3 MB.

Procesorul beneficiază de tehnologia Hyper-Threading ce transformă la nivel de sistem de operare fiecare nucleu în câte 2 procesoare virtuale. Ca urmare cele 2 nuclee fizice sunt văzute de sistem precum 4 procesoare, task-urile putând rula mult mai rapid.

Testele ne arată că procesoarele din această categorie sunt recunoscute pentru consumul redus de energie, în timp ce performanțele oferite se apropie de medie.
Acer Aspire ES1-571-39H0 performantaAcer Aspire ES1-571-39H0 consum
Placa video:

Așa cum am spus la începutul review-ului, Acer Aspire ES1-571-39H0 ne oferă doar un procesor grafic integrat, acesta fiind HD Graphics 5500. Aș putea spune că este perfectă pentru acest procesor și în general pentru scopul acestui laptop.

Putem rula liniștiți filme Full HD, însă aș dori să facem referire și la jocurile ce le putem rula pe această placă pentru că nu se știe niciodată când o să vă doriți un moment în care să vă delectați cu un joc fain.

Testele ne arată că unul dintre cele mai noi jocuri pe care le putem rula este Overwatch 2016, iar din anii trecuți mai putem rula GTA5, Dirt Rally 2015, Fifa 16, World of Warships 2015, Call of Duty 2014, F1 2014 și multe altele din anii trecuți.

Chiar dacă nu este o placă dedicată, jocurile enumerate mai sus au cerințe destul de mici, fapt pentru care funcționează și pe această placă la rezoluție minimă (1024 x 768).

În următoarea înregistrare puteți vedea rulând jocul Batman Arkham Knight pe placa video 5500 cu procesor Core i3 5005U, adică exact configurația laptopului Acer Aspire ES1-571-39H0.

Mai jos avem jocul Dying Light (ce se aseamănă foarte mult cu Left 4 Dead)

Și să vedem și un shooter: Call of Duty Advanced Warfare, după care trecem la prezentarea celorlalte componente.

Memorie și stocare:

Memoria este de tip DDR3L cu frecvența de 1600 MHz, iar laptopul beneficiază de două sloturi, dintre care pe unul din acestea este instalat un modul de 4 GB. Celălalt este liber și poate fi folosit pentru a mai adăuga memorie.

Stocarea oferită de Acer Aspire ES1-571-39H0 este una clasică, folosind un hard disc de 500 GB capacitate și 5400 rpm.

Memorie Acer Aspire ES1-571-39H0
Memorii de laptop la cele mai bune prețuri, livrare rapidă, cele mai bune servicii de garanție și retur

Multimedia și porturi:

La capitolul multimedia în afară de unitate optică, există toate dotările necesare unui laptop: cameră web, microfon integrat, cititor de carduri și difuzoare stereo. Pe partea de porturi avem HDMI, ieșire audio, RJ-45, 2 x USB 2.0 și 1 x USB.

Apreciem foarte tare faptul că aproape toate porturile, inclusiv alimentarea și evacuarea aerului sunt dispuse pe latura din spate, și astfel putem grupa toate cablurile în același loc fără a ocupa nimic din suprafața utilă a biroului. Este încă o dovadă că Acer a proiectat acest laptop pentru a fi maxim de eficient.
Acer Aspire ES1-571-39H0 porturi

 

 

 

 

 

 

 

 

Comunicații:

Conectarea la internet se poate realiza atât wireless prin modulul cu standardul 802.11 b/g/n cât și prin fir având placă de rețea cu suport Gigabit pentru viteze de până la 1000 Mbps. Există de asemenea și modul Bluetooth 4.0 integrat. Trebuie precizat faptul că pentru viteze de până la 1000 Mbps aveți nevoie în primul rând de un SSD deoarece un hard nu poate suporta viteze foarte mari.

Acumulator și autonomie:

Deși acumulatorul are o capacitate de doar 3 celule și tehnologia este Li Ion, configurația laptopului de ultimă generație îi permite să folosească resursele cu un consum foarte mic de energie, permițând o autonomie de până la 6 ore.

Sistem de operare:

Sistemul de operare preinstalat este Linux și se poate schimba cu o variantă de Windows, ori puteți instala Windows pe o partiție separată și veți avea două sisteme de operare.

Concluzie:

Acer Aspire ES1-571-39H0 este unul dintre cele mai comercializate laptopuri din ultima perioadă iar asta se datorează dotărilor foarte bune raportate la preț. În momentul de față singura concurență la acest laptop este Lenovo IdeaPad 100-15, având același tip de procesor, dar are placă de rețea clasică fără suport Gigabit, viteza fiind de până la 100 Mbps, iar prețul actualizat al acestuia îl găsiți AICI.

8.4 Total Score
Acer Aspire ES1-571-39H0 raport calitate-preț excelent

Momentan nu există niciun laptop care să echivaleze raportul calitate-preț al acestui laptop și ca urmare îl recomandăm cu cea mai mare încredere.

Design
8
Performanță
8
Dotări
8.5
Preț
9
PROS
  • Aspect plăcut
  • Preț accesibil
  • Placă de rețea 1000 Mbps
  • Performanțe bune
  • Autonomie mare
Ne-am bucura să aflăm părerea ta despre acest produs

Leave a reply

two × one =