Acer Aspire ES1-531-C990 laptop excelent cu preț foarte accesibil

Acer Aspire ES1-531-C990 este unul dintre cele mai accesibile laptopuri și datorită procesorului din ultimele generații avem performanțe suficiente cât să rulați taskuri pentru office, browsing, filme Full HD, clipuri și ceva jocuri cu cerințe mai mici.

În primul rând ne-a atras prețul foarte mic, iar apoi după ce am studiat cu atenție specificațiile, putem spune că dotările sale relativ la preț cu siguranță nu le veți găsi la un alt laptop de la concurență.

Ca să rezum în câteva cuvinte despre ce dotări fac difrența între Aspire ES1-531-C990 și restul laptopurilor din gama lui acestea sunt: procesorul Quad-Core, modulul Wi-Fi cu standard ac, placa de rețea Gigabit. În continuare vă prezentăm detalii la fiecare capitol în parte.
Acer Aspire ES1-531-C990

Acer Aspire ES1-531-C990 – Vezi aici prețul actual

Design:

Designul este modern specific seriei Aspire 2016, iar ce se poate spune din start este că avem un laptop destul de slim, iar dimensiunile de 27,15 mm în grosime și greutatea de doar 2,4 kg vorbesc de la sine.

Ne încântă foarte mult atenția de care dă dovadă Acer Aspire ES1-531-C990 la fiecare detaliu, iar aici putem menționa materialul cu rol protector de pe capacul exterior, sau de pe zona palmrestului.

După cum se poate observa și în imaginea de mai jos, tastatura este realizată după cele mai noi standarde, fiind integrată în carcasă pentru un confort sporit, iar touchpad-ul este cu funcții multi-atingere și răspunde destul de bine la comenzi.

Acer Aspire ES1-531-C990 design

Acer Aspire ES1-531-C990 tastatura

 

 

 

 

 

 

 

Display:

La capitolul display avem dotări standard precum majoritatea laptopurilor de buget, și anume un monitor de 15,6 inci cu rezoluția de 1366 x 768 iar suprafața este lucioasă ceea ce înseamnă că tinde să reflecte lumina soarelui și chiar a becului.

Dacă vă doriți un laptop pentru a-l utiliza multe ore pe zi, în special pentru citit, se recomandă un monitor Anti-Glare, și dacă se poate să aibă rezoluția Full HD.

Un astfel de laptop este și Acer Aspire ES1-571-C0WW despre care am discutat acum ceva timp, al cărui preț îl veți găsi AICI tot la ofertă foarte bună.

Singurul dezavantaj la el este că nu are Wi-Fi cu standardul ac ci doar b/g/n, dar în schimb are placă de rețea Gigabit iar dacă obișnuiți să folosiți conexiunea la internet prin fir, veți obține viteze mult mai mari și decât standardul Wi-Fi ac.

Procesor:

Modelul procesorului instalat pe laptopul Acer Aspire ES1-531-C990 este N3150 din gama Intel Celeron Quad-Core la frecvența de bază de 1600 MHz, cu turbo boost până la 2080 MHz și 2 MB cache.

Este un procesor dintr-o generație nouă, fiind lansat în anul 2015, fapt pentru care beneficiem de performanțe suficient de mari pentru a-l putea utiliza la sarcinile cu adevărat importante, și în plus de asta consumul energetic este foarte mic, astfel că nu se va supraîncălzi nici pe timp de vară.

Mai jos puteți vedea niște teste efectuate pe procesorul N3150 în comprație cu alte două procesoare, în care sunt evidențiate în primul rând performanțele și consumul de energie.
Acer Aspire ES1-531-C990 performantaAcer Aspire ES1-531-C990 consum

Placa video:

Acer Aspire ES1-531-C990 are o placă video integrată, aceasta făcând parte din familia Intel HD Graphics și se adresează taskurilor obișnuite, nu pentru jocuri. Dacă ne raportăm la jocuri am putea rula doar pe cele care au cerințe mai mici gen Counter Strike sau Dota.

Memorie și stocare:

În ceea ce privește RAM-ul avem doar un singur slot disponibil, iar acela este ocupat cu un modul de 4 GB DDR3 la frecvența de 1600 MHz, astfel că upgrade vom putea face doar dacă înlocuim modulul actual cu altul de capacitate mai mare.

Stocarea este mai mult decât generoasă, laptopul Acer Aspire ES1-531-C990 oferindu-ne o capacitate de 1 TB pe un hard disc clasic cu 5400 rpm.

Memorie Acer Aspire ES1-531-C990
Memorii de laptop la cele mai bune prețuri, livrare rapidă, cele mai bune servicii de garanție și retur

Multimedia și porturi:

Device-ul are toate dotările la nivel multimedia și anume: DVD RW, difuzoare stereo, cameră web, microfon și cititor de carduri. Pe segmentul de porturi avem HDMI, ieșire audio, RJ-45, două porturi USB 2.0 și un port USB 3.0.

Nu pot să nu remarc faptul că aproape toate porturile sunt foarte bine grupate în parte din spate, lângă aerisirea procesorului. În felul acesta vom avea toate cablurile mascate în spatele laptopului, fără a ne ocupa din suprafața utilă a biroului.
Acer Aspire ES1-531-C990 porturi
Comunicații:

Comunicațiile de care dispune Acer Aspire ES1-531-C990 se desfășoară la cele mai mari viteze întrucât pe partea de Wi-Fi avem standardul 802.11 ac, iar placa de rețea prin fir ne oferă suport Gigabit pentru viteze de până la 1 Gbps.

Deși configurația actuală nu poate să ducă viteze apropiate de 1 Gbps, fiind nevoie în primul rând de înlocuirea hard discului cu un SSD, și eventual un procesor cu putere mai mare, aceste standarde sunt importante pentru a obține o viteză peste 100 Mbps.

Acumulator și autonomie:

Acumulatorul este de tip Li Ion 3 celule și dat fiind faptul că avem o configurație foarte bine optimizată pentru consumul redus de energie, putem atinge lejer o autonomie de până la 6 ore.

Sistem de operare:

Laptopul nu vine cu Windows, ci avem o distribuție de Linux, însă după preferințele fiecăruia puteți pune chiar și Windows 10 deoarece pe această configurație va rula excelent.

Concluzie:

Acer Aspire ES1-531-C990 este unul dintre cele mai bune laptopuri de buget pe care le puteți găsi în jurul prețului de 1000 lei.

Acer Aspire ES1-531-C990
Cel mai bun preț îl găsiți aici, cât și cele mai bune servicii de achiziție.
8.1 Total Score
Acer Aspire ES1-531-C990 laptop de buget excelent

Acer Aspire ES1-531-C990 este o soluție numai bună pentru cei care au nevoie de un laptop și nu dispun de un buget mai mare de 1000 lei.

Design
8
Performanță
7.5
Dotări
8
Preț
9
PROS
  • Model nou de procesor
  • Wi-Fi ac
  • Placă de rețea Gigabit
  • Autonomie mare
CONS
  • Având în vedere prețul mic de achiziție nu-i putem găsi puncte slabe.
Ne-am bucura să aflăm părerea ta despre acest produs

Leave a reply

one × two =

Shopping cart